V Italiji se je končal mednarodni paranamiznoteniški turnir. Za Slovenijo so igrali Andreja Dolinar, Karin Praček, Luka Trtnik, Gašper Mlakar, Peter Jereb, Edi Ravnjak in Ljubiša Gajić. Reprezentanco Slovenije je vodil selektor Ožbej Poročnik, pri delu mu je premierno v taki vlogi pomagal Bojan Lukežič in se takoj izkazal.

Gašper Mlakar je na njegovem prvem mednarodnem tekmovanju prišel do prve posamezne zmage v svoji kvalifikacijski skupini proti igralcu iz Koreje in prav tako v igri dvojic z Ljubišo Gajićem proti dvojici iz Italije. Najbližje v posamezni konkurenci za napredovanje iz svoje kvalifikacijske skupine je bil Ljubiša Gajić, ki mu je ob zaključkih nizov zmanjkalo malo sreče. Do posamezne zmage v svoji skupini je prišel na svojem prvem mednarodnem tekmovanju tudi Edi Ravnjak proti igralcu iz Jordanije, kar pa ni zadoščalo za napredovanje v izločilne dvoboje. V dvojicah je Andreja Dolinar skupaj z igralko s Finske prišla do četrtfinala, kjer sta morali po tesnem dvoboju priznati premoč nasprotnicam.

„Ostali tekmovalci so izgubili proti višje rangiranim tekmovalcem v svojih skupinah in sploh mladi prišli do pomembnih izkušenj za prihodnost. Karin je imela že v svoji skupini zmagovalko turnirja z Japonske, proti kateri je zmagala en niz. Naslednja priložnost za dokazovanje bo že čez slaba dva meseca v Laškem, kjer se bodo slovenski reprezentanci pridružili še nekateri člani. Ker se je nekaj tekem prekrivalo, mi je pri vodenju pomagal Bojan Lukežič, ki bo v vlogi trenerja tudi v Laškem in je velik doprinos s svojim znanjem in izkušnjami reprezentanci v drugi vlogi,“ je sklenil trener Ožbej Poročnik.

Print Friendly, PDF & Email