V tem tednu pa bo svetovna teniška elita, najboljših gluhih igralk in igralcev, zbranih v Murski Soboti, ki bo že drugič gostila turnir serije 500, kjer se bodo pomerili najboljši s celega sveta. „Veseli smo, ker je Občini Murska Sobota posluh za (para)šport in Marina Kegla,“ pove Darko Kegl, oče in trener našega najboljšega igralca, ki bo danes ali jutri izvedel, ali bo na turnirju 2. ali 3. nosilec. Se je pa minuli mesec povzpel na 2. mesto na svetovni lestvici, tako visoko v svoji karieri še ni bil.

V Franciji do finala

V Murski Soboti bo igralo 15 igralec in 11 igralk, prvi pridejo v Slovenijo v sredo, ostali v četrtek, ko bodo tudi znani pari tekmovanja. „To bo po moji oceni celo najmočnejši turnir v letošnji sezoni,“ meni Darko Kegl, ki pove, da je turnir v Murski Soboti eden od osmih takih, ki ji potekajo celo sezono po svetu. Dva sta že končana. Marino Kegl je na turnirju v Franciji konec februarja prišel do finala, ki ga je moral predati zaradi poškodbe, je pa bil zmagovalec v dvojicah. Na turnirju na Poljskem je bil minuli mesec tretji v posamični konkurenci.

„Marino je v dobri formi. A to v tenisu nič ne pomeni, vse je relativno, konkurenca pa izredno močna. Tu ni kalkulacij. Če želiš uspeti, moraš preprosto „na glavo“, kot se to reče,“ pove Darko, ki potrdi, da je predvideno, da se bo turnir v Murski Soboti igral na pesku. Če pa bi jim zagodlo vreme, je tu še vedno opcija trda podlaga.

Sledi EP

Omenjen turnir bo tudi izvrstna priprava na evropsko prvenstvo, ki Marina Kegla čaka po 15. juniju, tekmovanje pa bo v Avstriji.

Print Friendly, PDF & Email