V minulem tednu je bila svetovna teniška elita, najboljših gluhih igralk in igralcev, zbranih v Murski Soboti, ki je že drugič gostila turnir serije 500, kjer so se pomerili najboljši s celega sveta. V Murski Soboti je igralo 15 igralcev in 11 igralk, po oceni številnih pa je bil najmočnejši tovrstni turnir v letošnjem letu za gluhe tenisače.

„V Murski Soboti smo uspešno končali turnir Slovenia Deaf Open 2024. V finalu sem izgubil proti Prithviju Sekharu (IND), 6:7(6), 0:6. V drugem setu je bil enostavno boljši od mene. V svetovni teniški eliti gluhih, ki je te dni bivala v moji Murski Soboti, biti drugi je velik uspeh. Zadovoljen sem z igro, pa tudi gledalci so uživali v vrhunskem tenisu. V ženski konkurenci finala ni bilo, saj se je Yeva Flierko (UKR) poškodovala in predala dvoboj. Iskrena hvala županu Mestne občine Murska Sobota mag. Damjanu Anželju, ki me je vzpodbujal celotno finale. To mi veliko pomeni! Mestna občina Murska Sobota bo naš turnir podprla tudi prihodnje leto. Zelo sem ponosen na to! Hvala vsem:MOMS, ŠZGS, Radenski, Osteriji, TK Murska Sobota, Hotelu Zvezda in vsem, ki ste sodelovali pri izvedbi turnirja se iskreno zahvaljujem!“ je po tekmovanju zapisal Marino Kegl.

Omenjen turnir je bil za Marina tudi izvrstna priprava na evropsko prvenstvo, ki ga čaka po 15. juniju, tekmovanje pa bo v Avstriji.

Marino Kegl je na turnirju v Franciji konec februarja prišel do finala, ki ga je moral predati zaradi poškodbe, je pa bil zmagovalec v dvojicah. Na turnirju na Poljskem je bil minuli mesec tretji v posamični konkurenci.

Print Friendly, PDF & Email