Darko Đurić in Alen Kobilica sta z odliko končala nastope na močnem plavalnem mitingu v Eindhovnu. Organizator je prvenstvo združil – integriral športnike invalide. Slovenska predstavnika sta nastopila pod budnim očesom strokovnega tima v zasedbi – Gregor Nahtigal in Matej Globočnik.

2013_plavanje_eindhoven_00


Alen rekordno

Alen in Darko sta v dopoldanskih nedeljskih kvalifikacijah zasedla 4. mesto. Darko je razdaljo 50 prosto opravil s časom 41.78, Alen pa je za 400 prosto potreboval 6.03,41. V finalu je Alen navdušil z novim osebnim rekordom. Prvič se je spustil pod mejo šestih minut in s časom 5.57,36 potrdil dobro pripravljenost. Osvojil je 4. mesto.

Z normo

Darko Đurić je finalu plaval malce počasneje kot v predtekmovanju, a vseeno s časom 42.39 ponovno potrdil normo za svetovno prvenstvo v Kanadi. Osvojil je 5. mesto. »Super finalni dan napoveduje pestro in zanimivo sezono,« so dodali v slovenskem taboru.

»Miting je lahko en lep zgled združevanja športa invalidov in neinvalidov, saj je eden prvih, kjer je vse združeno. Z rezultati sem lahko zadovoljen, saj treninga nismo nič spuščali, pa so bili vseeno hitri časi. Smo pa tudi videli, kje je še prostor za napredek,«
je po mitingu povedal Đurić.

 

Rezultati

50m prosto kvalifikacije
50m prosto finale
400m prosto kvalifikacije
400m prosto finale

Print Friendly, PDF & Email