V Alicanteju je v slovenskem taboru veselo. Gorazd F. Tiršek (629.0) je osvojil bronasto kolajno v disciplini zračna puška (R4), slovenski uspeh je s 4. mestom dopolnil njegov reprezentančni kolega Damjan Pavlin (626.0).  Evropski prvak je postal Ukrajinec Vasilij Kovalčuk (630.0).

2310_medalja_bron_00

26. zaporedna

»Z osvojeno bronasto medaljo Nanija Tirška v R4 je naša ekipa osvojila 26. zaporedno medaljo na velikih tekmovanjih. Velike čestitke pa tudi Damjanu Pavlinu za odlično 4. mesto,« je po koncu tekme dejala glavna trenerka Polona Sladič, ki ji asistira Aleš KosmačSlovenski dan je s 6. mestom (412.3) dopolnil Franc Pinter z malokalibrskim orožjem. Evropski prvak pa je postal Šved Jonas Jacobsson (468.9).

Srečen s kolajno

»Po vseh težavah s hrbtom in po prebavnih motnjah noč pred tekmo sem izredno srečen, da sem prišel do te bronaste medalje. Naredil pa bom vse, da tudi zadnjo tekmo v petek odstreljam po svojih najboljših močeh,« je po tekmi dejal junak dneva Tiršek.

Drama na tekmi

Polona Sladič, glavna trenerka, pa je nadajevalala: »Z osvojeno 26. zaporedno medaljo na velikem tekmovanju strelci nadaljujemo tradicijo, ki pa bi se v tako hudi in neverjetni konkurenci kaj lahko tudi končala. Dan je bil izredno stresen, že s finalom Pinterja v trojnem položaju, ko je osvojil 6. mesto. Nadaljevalo se je z uvrstitvijo obeh slovenskih strelcev v kategoriji SH2 v finale, kjer smo bili spet priča izredno napetemu obračunu. Oba slovenska strelca sta se odlično držala, Pavlin je bil vse do nesrečnega osemnajstega strela v finalu, ko je zadel zgolj 9,7, na drugem ali tretjem mestu. Vseeno je končno četrto mesto zanj izvrsten dosežek, saj je imel zadnja leta v stoječem položaju precejšnje težave. Tiršek je že po osmem finalnem strelu, ko izpade prvi tekmovalec, razstreljeval s še dvema strelcema za izpad in se izvlekel za 0,1 kroga. Potem je svoje strele samo stopnjeval, kar je bilo dovolj za bron. Zanj je to velik dosežek glede na vse težave v letošnji sezoni.«

Z Veselko do naslova

Ekipno je zmagala Velika Britanija in sicer z rezultatom, ki bi ga ob prisotnosti poškodovane Veselke Pevec slovenski strelci po predvidevanjih presegli brez večjih težav. Danes je za nas na vrsti dan uradnih treningov pred petkovimi zadnjimi nastopi, ko bosta Pavlin in Tiršek nastopila z zračno puško leže, Pinter pa z MK puško leže.

Čestitkam ob novem uspehu se pridružuje tudi ZSIS-POK!

Reprezentanco lahko v živo spremljate na:

:: Uradna stran evropskega prvenstva (rezultati)

:: Uradni FB profil slovenske reprezentance

:: Vse o slovenski reprezentanci

Print Friendly, PDF & Email