Zdaj, ko so se pričela tekmovanja, čas teče hitreje. Ko enkrat ujameš dnevni tekmovalni ritem ter zgodnje vstajanje, da si ob 8. uri že na Bogus Basin Mountain na 2.000 metrih, se začne tisto pravo dogajanje. Za nami je res čudovit tekmovalni in smučarski dan. Medtem ko so se tekmovalci v smučarskem teku in krpljanju odpravili na tekmovališča izven Boisa, je na gori že potekalo razvrščanje v posamezne skupine glede na težavnost – lažja, srednja in težja proga. Na težji je tekmoval samo Matej, ki se je proge lotil precej previdno, a takšen pač je njegov slog. Tudi Jure, Sandi in Metka so bili na srednjem nivoju suvereni, Lea, Špela, Daša in Amadej pa so na lažji progi naravnost uživali. Po končanem razvrščanju smo s tekmovalci in prostovoljci, ki nam pomagajo, uživali še v čudovitem smučarskem dnevu. Jutri (ponedeljek) so na vrsti kvalifikacije v veleslalomu, prvi obračuni za medalje pa bodo v sredo.  

 

Kvalifikacije so potekale tudi v smučarskem teku in krpljanju, kjer se bodo jutri prvi izmed slovenskih tekmovalcev pomerili za odličja.

  Sicer pa smo prve tri dni preživeli pri družinah v Sun Valleyu, prestižni gorski dolini, kjer imajo svoje domove in vile največje svetovne zvezde – od Arnolda Schwarzenegger, Bruca Willisa, Demi Moore in drugi. Tako smo lahko prve ure na ameriških tleh uživali v razkošju, ki presega meje razumnega, a zakaj se ne bi pustili razvajati, če ta možnost obstaja. Dolina nima zaman takega imena, saj je bolj ali manj vedno obsijana s soncem in tudi drugi dan našega obiska je bilo tako. Pogledali smo si najzanimivejše kraje, se družili s preostalimi delegacijami, ki so bile nastanjene tam in se privajali na časovno razliko osmih ur.  Včeraj je potekala slavnostna otvoritev. Američani me niso navdušili, ali pa so otvoritve na Irskem, Japonskem in Kitajskem postavile tako visoke standarde, ki jih bo težko doseči. Še Arni je spregovoril le po TV ekranu … a športniki so zagotovo uživali v mešanici plesa in glasbe. Do petkovega zaključka nas čaka še precej razburljivih trenutkov. Slovenska ekipa je na tokratnih igrah znana kot “Team green” oziroma zelena ekipa, oblačila Vulcano pa so še posebej všeč Američanom, ki so že na otvoritvi želeli zamenjati njihove kape za naše! Tradicionalna menjava običajno sledi na zaključku.  

 

Print Friendly, PDF & Email