Paraatlet Henrik Plank je na svetovnem prvenstvu v metanju diska zasedel končno 8. mesto, tam je pristal z rezultatom 15.94. Svetovni prvak je postal Latvijec Aigars Apinis (21.05).

“Na SP v Dubaju je bila moja zadnja tekma v letu 2019. Nastopil sem uspešno in zasedel 8. mesto.  Potrdil sem normo za paralimpijske igre Tokio 2020, prišel v finale ter dosegel tretji rezultat v sezoni. Po poškodbi je to pač največ, kar sem bil ta trenutek sposoben doseči. Sem zadovoljen. Napredek je, sedaj pa malo počitka. Hvala ZŠIS-PK,  osebnim sponzorjem AK Šentjur, občini Šentjur, piceriji Osmica ter vsem, ki so verjeli vame,” je po tekmi zapisal Plank, ki trenira in vadi pod taktirko trenerja Luke Cmoka.

“Sezone je konec, bila je zelo dolga. Včeraj smo tekmovali nekje v okviru pričakovanj, poškodbice ki so se nam pripetile v drugem delu leta so se odrazile na rezultatu. Rezultat je še vedno dober, več je Heno v karieri vrgel le letos spomladi. To je bila prva tekma na prvenstvu, Plank pa je štartal prvi, tako da so se organizatorji še lovili, drugače pa izgleda da bo prvenstvo zanimivo in polno odličnih rezultatov. Ob dobrem(zdravem) zimskem treningu lahko še nadgradimo lanske spomladanske rezultate. Cilji v naslednji sezone so jasni – Tokyo, način kako priti tja pa tudi. Ob pravi podpori in z malo sreče pa tudi rezultat ne bo izostal,” je po tekmovanju dodal Cmok.

Plank je junija letos na tekmi v italijanskem mestu v Grossetu še na drugi zaporedni tekmi popravil državni rekord v metanju diska. Z rezultatom 16.68 metra je zasedel 3. mesto.

Print Friendly, PDF & Email