Project Description

Paraples

[ultimate_spacer height=”30″]

Elegantne obleke, zapeljivi pogledi, graciozno gibanje po taktih strastnega tanga ali hitre sambe – na kratko torej: paraples.

Paraples  je lahko družaben dogodek na zabavi, vrhunski šport ali umetnost. Plešeš lahko sam ali v skupini, v dvoje s hodečim ali plesalcem na vozičku.

Ko govorimo o športnem vidiku paraplesa, je najpogostejša oblika ples v »combi« paru, kjer en plesalec pleše v vozičku, drugi pa je hodeči. Sodniška ocena je odvisna od kvalitete obeh plesnih partnerjev, zato je paraples eden najbolj integriranih para športov.

V Sloveniji se je paraples prvič pojavil že pred več kot 15-imi leti. Zaradi vse večjega zanimanja so takratna trenerka Petra Škofic in plesalci ustanovili Plesni klub Zebra, ki je član panožne Plesne zveze Slovenije, hkrati pa že več let uspešno sodeluje tudi z Zvezo ŠIS SPK.

Plesalci PK Zebra se tako udeležujejo mednarodnih tekmovanj, evropskih in svetovnih prvenstev, kjer sta našo državo zastopala naš najbolj znan paraplesni par Klemen in Barbara, ki sta se uspešno predstavila in priplesala do finala v TV oddaji Slovenija ima talent.

Plesne vaje za tekmovanja in predstave se godijo vsak ponedeljek in sredo od 18.00 do 20.00 ure v plesni dvorani na Gerbičevi ulici 51a, ki jo je prijazno odstopila plesna šola Kazina, pod budnim očesom Andreja Novotnyja, plesnega učitelja, učitelja športa invalidov ter mednarodnega plesnega sodnika.

Kontakt:

  • 041/746-933 Andrej Novotny, trener PK Zebra
  • 041/983-052 Klemen Pirman, predsednik PK Zebra

Video predstavitev športa

Obrni se na našega strokovnjaka preko kontaktnega obrazca.
Odgovor lahko pričakuješ v najkrajšem možnem času!

    Print Friendly, PDF & Email