Slovenija letos gosti Evropsko prvenstvo v odbojki sede, ki bo potekalo od 7. do 15. novembra 2015 v Podčetrtku. Na prvenstvu se bo za naslov evropskih prvakinj pomerilo osem ekip: Rusija, Finska, Madžarska, Ukrajina, Nizozemska, Hrvaška, Nemčija in Slovenija. Zmagovalke prvenstva se bodo neposredno uvrstile na Paraolimpijske igre v Riu 2016, srebrna in bronasta ekipa pa bosta boj za Rio nadaljevali na svetovnem pokalu na Kitajskem.

1410_odbojka_sede_00-628x353

Znana postava

Slovensko reprezentanco letos sestavljajo Lena Gabršček, Jana Ferjan, Danica Gošnak, Mira Jakin, Marina Cencelj, Suzana Ocepek, Regina Terbuc Roudi, Jasmina Zbil, Senta Jeler, Tjaša Korbar in Nadja Ovčjak. Intenzivne priprave na nastop pred domačo publiko potekajo že od začetka avgusta. Ekipa je poleg treningov doma odigrala tudi veliko trening tekem s tujimi ekipami – obiskale so turnirja v Moskvi in Splitu, Slovenijo pa so obiskale tudi svetovne podprvakinje iz ZDA. Pred EP v Podčetrtku čakajo ekipo še treningi z afriško prvakinjo Ruando.

Želijo v Rio

“Naša pričakovanja so velika, saj si zares želimo nastopa na paraolimpijskih igrah v Riu 2016. Treniramo dobro, tudi na odigranih trening tekmah smo odigrale po pričakovanjih. Upam, da bomo lahko v Podčetrtku pokazale svojo najboljšo formo,” pravi kapetanka Lena Gabršček in dodaja: “Nastopa pred domačo publiko se zelo veselimo, saj je zanimanje za sedečo odbojko pri nas vedno večje. Podpora s tribun bo za ekipo zelo dobrodošla dodatna motivacija.”

Na zadnjem evropskem prvenstvu, ki je bilo leta 2013 na Poljskem, so slovenske reprezentantke osvojile tretje mesto, na lanskem svetovnem prvenstvu pa so bile sedme.

Več informacij:

Facebook – Sitting Volleyball Team Slovenia

Instagram – Sitting_Volleyball_Slovenia, #SLOparavolley

Google+ – Sitting Volleyball Team Slovenia

Print Friendly, PDF & Email