Veleposlanik Slovenije na Danskem Tone Kajzer se je v sredo 14. oktobra 2015 na povabilo vodstva mesta Vejle na Jutlandu in organizatorjev Evropskega prvenstva v namiznem tenisu za invalide udeležil delovnega srečanja z županom mesta Arnejem Sigtenbjeggaardom in direktorjem Business Vejle Michaelom Jul Pedersenom.

12074787_1231088233584113_1024630862966022757_n

:: Fotogalerija srečanja na Danskem

Po srečanju z županom in poslovno skupnostjo se je veleposlanik, ki ga je spremljala družina, srečal z vodstvom slovenske ekipe, ki se udeležuje Evropskega prvenstva v namiznem tenisu na Danskem. V pogovoru z vodstvom in ekipo se je zahvalil za uspešno predstavljanje Slovenije in izpostavil pomen slovenskega športa in uspešnih slovenskih športnikov za višanje prepoznavnosti Slovenije na Danskem in v Skandinaviji.

Vodja slovenske ekipe Damijan Lazar se je veleposlaniki zahvalil za njegov odziv na povabilo in za izraženo podporo s strani veleposlaništva Slovenije na Danskem. V daljšem pogovoru je bila predstavljena tudi ekipa tekmovalcev, kjer so uvodni del prvenstva odigrali skladno s pričakovanji. Več uspeha se ekipa nadeja še v nadaljevanju, ko bodo potekale moštvene tekme. Ob tem se je vodja slovenske ekipe pohvalno izrazil o organizaciji prvenstva na Danskem ter izrazil zadovoljstvo nad dejstvom, da bo leta 2017 Evropsko prvenstvo potekalo v Sloveniji.

Print Friendly, PDF & Email