Na namiznoteniškem evropskem prvenstvu za invalide, ki ta teden poteka na Danskem, je slovenska zasedba nastope med posamezniki končala že po skupinskem delu tekmovanj, v ekipni konkurenci pa so Slovenci po dveh porazih prav tako nastope sklenili že po prvem delu.V Vejleju je Slovenija nastopila v postavi Barbara MegličBojan Lukežič, Primož Kancler in Ljubiša Gajič, ekipo je vodil selektor Damijan Lazar, asistiral mu je Darko Kojadinovič.

2015-slovenska-reprezentanca-628x353

Dobro proti Švedski

Med posamezniki je v skupinskem delu edino zmago priboril Kancler, ki je s 3:1 odpravil Šveda Jana Victorja Sjouqvista. Lukežič je imel v svoji skupini dva poraza, Gajič tri poraze, prav tako pa Megličeva, ki pa se je dobro upirala favorizirani Švedinji Ingeli Lundbäck in izgubila z 2:3.

Cilj: EP 2017 v Sloveniji

“Glede na prejšnje SP na Kitajskem se je raven namiznega tenisa dvignila. Prihajajo mladi igralci, ki se želijo dokazovati. Premoč imajo še vedno velike države, ki imajo veliko konkurenco. Žal pa kaj takega za Slovenijo ni moč reči. Potrebujemo mlade igralce, ki bi bili pripravljeni resno ukvarjati se z namiznim tenisom. Trenutno nismo dovolj močni, da bi imeli pomembno vlogo v svetovnem vrhu. Smo pa dobro predstavili Slovenijo in prikazali solidno igro namiznega tenisa za športnike invalide,” je dejal Lazar in dodal, da se bodo zdaj pripravljali na naslednje EP leta 2017, ki ga bo morda gostila tudi Slovenija, odločitev o prireditelju bo padla februarja prihodnje leto.

Po posamičnih bojih so se v četrtek začeli še ekipni obračuni. Slovenija v postavi Bojan Lukežič, Primož Kancler in Ljubiša Gajič je v uvodu v svoji skupini klonila proti Nemčiji z 0:2, s Čehi pa nato danes prav tako z 0:2 in končala tekmovanje.

Print Friendly, PDF & Email