Nocoj se z otvoritveno slovesnostjo v Katarju v Dohi začenja 7. svetovno prvenstvo v atletiki. Slovenske barve bosta branila Jana Führer in Henrik Plank. Tekmovanje bo potekalo na štadionu Suhaim Bin Hamad, sodelovalo bo več kot 1300 atletov, ki se bodo merili za 210 kompletov medalj. Jana Führer bo na nocojšnji otvoritvi tudi nosila slovensko zastavo.

2015_atleti_00

  1. in 29.10.

Plank bo tekmoval v metu diska, Führerjeva pa v skoku v daljino. V Dohi ju spremlja trenerski dvojec Luka Cmok&Rok Novak. Henrik (F52) bo v areni 25.10. ob 9.34, Jana (T11) pa 29.10. ob 9.48.

:: Uradna spletna stran prvenstva

:: Videoprenos tekmovanja iz Dohe

Opravila klasifikacijo

Jana in Luka sta odpotovala v Doho že v soboto, saj je morala Jana opraviti klasifikacijo. »To smo uspešno prestali. Sedaj ima potrjen svoj tekmovalni razred T11,« je javil iz Dohe Cmok, ki je s svojo varovanko opravil dva treninga. »Počasi se navajamo na vročino. Imamo klimatiziran fitnes, zato kombiniramo delo v fitnesu in zunaj. Ko pade mrak, kar se zgodi že ob 6. uri, se izboljšajo razmere na prostem,« še doda Cmok. »Formo smo stopnjevali za to prvenstvo kjer pričakujmo osebne rekorde,« napoveduje Cmok, atletski dvojec pa je vadil tudi v Medulinu.

Psihično pripravljen

»Mislim, da sem dobro treniral. Malce je nagajalo vreme, zato ni bilo moč metati, smo zato delali več na moči,« pa je pred odhodom povedal Heno, kot Henrika Planka kličejo prijatelji. Na srečo je saniral poškodbo manšete, ki ga je ovirala. Zaveda se, da ga čaka ogorčen boj. Pa ne le s konkurenco, ampak tudi s temperaturami, ki se gibljejo okoli 36 stopinj v senci. »S pametno taktiko bo šlo – malce pod klimo, da se podhladiš. Zagreti se moraš ravno prav. Po tekmi te lahko skuha, prej pa ne sme,« še pove Henrik, ki precej stavi na psihično pripravljenost. »Tu ima precej preprost sistem: če si dobro pripravljen, potem je tudi psihična priprava dobra. Če pa nisi pravi, potem ne gre,« še sklene Plank, ki se bolj kot na uvrstitev koncentrira na dolžino meta.

Print Friendly, PDF & Email