S turnirjem na Kodeljevem se je končala sezona za nogometaše Specialne olimpijade Slovenije. Finale Nogometne lige SOS 2015 je potekalo v organizaciji Društva Sožitje Ljubljana. Ekipe so se merile v treh skupinah za naslove, ki so na koncu odšli v Črno na Koroškem, Maribor in na Ptuj.

V duhu fair playa

Igralci in igralke so pokazali zavidljiv nivo nogometa, v igri pa so se zabavali in uživali. Ob koncu so vse ekipe dobile medalje in pokale, fair play naslov pa je šel Mežiški dolini. Pri podeljevanju pokal in priznanj je pomagal tudi Stanislav Pinter, ambasador fair playa v Sloveniji.

Trenirajo ob ponedeljkih

»Tekmovanje in nogomet mi veliko pomenita,« je po koncu nogometnih tekem povedal Robi, ki je branil vrata ekipe VDC Sožitje Maribor. »Tej skupini nogomet pomeni del življena, hkrati pa je popestritev delavnica v varstveno-delovnem centru. Naši varovanci spremljajo vse nogometne lige, z vsem so seznanjeni. So prave Viole, v Mariboru pa je nogomet šport številka ena,« pa je je dodala Zlata Jelušič, pedagoginja iz VDC Sožitje Maribor, kjer so za nogometne treninge rezervirani ponedeljki.
Finale Nogometne lige SOS 2015, 22.10.

skupina 1:
1. CUDV Črna na Koroškem
2. VDC Zagorje
3. Sožitje Ljubljana
3. CUDV Radovljica

najboljši strelec: Andrej Rauh (CUDV Črna na Koroškem)
najboljši vratar: Branko Glavač (VDC Zagorje)

skupina 2:
1. VDC Sožitje Maribor
2. VDC Murska Sobota
3. CUDV Dobrna
4. Društvo Sožitje Mežiške doline

najboljši strelec: Timotej Breznik (VDC Sožitje Maribor)
najboljši vratar: Tine Čuk (VDC Murska Sobota)

skupina 3:
1. VDC Sožitje Ptuj
2. VDC Novo mesto
3. OŠ Minke Namestnik

najboljši strelec: Marko Bratušek (VDC Ptuj)
najboljši vratar: Ciril Redek (VDC Novo mesto)

Print Friendly, PDF & Email