Slovenska reprezentanca v odbojki sede od petka vadi v Podčetrtku, danes pa z obračunom proti Nemčiji začenja nastop na evropskem prvenstvu. Po uradni otvoritvi (ob 18. uri) se bodo naše igralke ob 19. uri udarile z Nemkami.

Evropsko prvenstvo odbojka sede, predtekmovanje:

9.11.
Rusija – Ukrajina (13.00)
Madžarska – Hrvaška (15.00)
Finska – Nizozemska (17.00)
Slovenija – Nemčija (19.00)

Avdio izjavi Simona Božiča in Lene Gabršček:


Nemke videli na delu

»V teh zadnjih dneh smo trenirale še s fanti, ki so precej močni visoki. Zadnja dva treninga sta bila posvečena servisu in napadalnemu udarcu, nismo pretiravali. Gledali smo tudi tekmo Nemčija – Ruanda. Videli smo, kako igrajo Nemke,« je svoj prve misli strnila kapetanka Lena Gabršček.

Trening ob 10.00

»Videli, da imajo podobno taktiko kot mi. Ne bi smele imeti težav, če bomo igrali našo igro. Pri servisu imamo precej rezerv. Prav ta servis pa bo naša močna točka,« je nadaljevala Lena, ki bo z igralkami vadila še danes ob 10. uri. Ob 18. uri sledi uradna otvoritev, ob 19.00 pa prva tekma Slovenije, ki se bo pomerila z Nemkami.

Motivirane in spočite

»Ekipa je pripravljena na začetek prvenstva. Vsi komaj čakamo, da se ta cirkus začne. Menim, da nam je uspelo ekipo odpočiti in zmotivirati, teren je dober. Izpolnjeni so vsi pogoji za vrhunsko tekmovanje. Upam, da bomo svoje pristavili tudi mi,« je optimist selektor Simon Božič, ki pravi, da je današnja tekma ključna, »ker prinaša v četrtfinalu lažjega tekmeca.«

»Pričakujem dvoboj servisov. Mi smo na zadnjem treningu zelo dobro servirali, to me navdaja z optimizmom,« je še dodal Božič.

Slovenija bo nastopila v postavi Lena Gabršček, Regina Terbuc Roudi, Suzana Ocepek, Mira Jakin, Marina Cencelj,Jasmina Zbil, Nadja Ovčjak, Danica Gošnak, Senta Jeler, Tjaša Korbar, Jana Ferjan. Selektor reprezentance je Simon Božič, asistira mu Branko Mihorko. Reprezentančni zdravnik pa je Dejan Fabčič.

Več o reprezentanci:

www.napotidoria.si  – fotografije, rezultati in videoprenos vseh tekem

Facebook – Sitting Volleyball Team Slovenia

Instagram – Sitting_Volleyball_Slovenia, #SLOparavolley

Google+ – Sitting Volleyball Team Slovenia

Print Friendly, PDF & Email