Danes je zasedala Komisija za tekmovalni šport (v nadaljevanju KTŠ) na svoji redni 13. seji. Naseji so bili prisotni člani KTŠ (Miro Vidic, Anton Petrič, Emil Muri in Mija Pungeršič), predstavnik Komisije za šport otrok, mladine in športne rekreacije (v nadaljevanju KŠMR) Vasja Cimerman, predsednik KTŠ, Jože Okoren, predsednik ZŠIS-POK ter strokovna služba ZŠIS-POK (Špela Rozman, Jana Čander in Primož Jeralič).

Na redni seji je komisija obravnavala tekoče zadeve na področju športa invalidov. Sprejet je bil predlog koledarja z izvajalci za državna prvenstva v letu 2016 ter spremembe norm za kegljanje in streljanje. Sprejet je bil sklep za dobitnike priznanj na prireditvi Invalid športnik leta 2015, ki bo potekal 8. decembra.

Razvila se je debate o dobitnikih za Bloudkova priznanja in predstavile so se informacije o mednarodnem kongresu IPC, katerega se je udeležil predsednik ZŠIS-POK Damijan Lazar. Komisija redno zaseda večkrat letno saj le tako lahko ZŠIS-POK sledi zelo hitremu razvoju športa invalidov tako v Sloveniji kot v tujini.20151117_104229_600x338

Print Friendly, PDF & Email