S Paraolimpijskim šolskim dnem na OŠ Vodmat Ljubljana se je sklenilo uspešno leto za Zvezo za šport invalidov Paraolimpijski komite.

Po Sloveniji

Cilj projekta je promocija športa invalidov med otroki, vključevanje otrok z motnjami v razvoju v športne aktivnosti ter vzgoja novih generacij, kjer invalidi ne bodo več izolirana socialna skupina. V tem letu smo obiskali osnovne šole po Sloveniji, kjer smo v teoriji in praksi mlade seznanili s paraolimpizmom, zgodbami slovenskih in tujih športnikov, učenke in učenci pa so šport invalidov spoznali tudi v praksi.

Zavarovalnica Triglav partner projekta

Tako je bilo tudi tudi na Vodmatu, kjer so zbrali prisluhnili kolesarju Primožu Jeraliču in smučarju Galu Jakiču. Pri izvedbi projekta so pomagali prostovoljci. Med njimi so bili tudi zaposleni Zavarovalnice Triglav, ki je kot invalidom prijazna zavarovalnica generalni pokrovitelj ZSIS-POK, ki ga Zavarovalnica Triglav ponosno podpira.

Primož Jeralič:
„Vedno mi je v veliko veselje, ko lahko svojo zgodbo delim z našimi najmlajšimi, saj jim tako pokažemo, da kljub invalidnosti, ki je posledica neke travme še vedno živimo in smo zelo aktivni na vseh področjih, tudi v športu. Svoje predavanje/predstavitev vedno zaključim, da si moramo postavljati cilje v življenju in strmeti za njimi, dokler jih ne dosežemo in, da nikoli ne smemo sami sebi govoriti, da nečesa ne zmoremo. Vsega smo zmožni in to je rdeča nit mojih predavanj o moji življenjski in športni zgodbi.“

Gal Jakič:
„Z obiskom OŠ Vodmat smo zaključili izvedbo PŠD za leto 2015. Zahvaljujemo se učencem in strokovnim delavcem OŠ Vodmat za povabilo in čudovit dogodek, hkrati pa ne moremo mimo dejstva, da so dogodki PŠD možni zgolj s podporo Zavarovalnice Triglav in nesebično fizično pomočjo naših prostovoljcev. Veseli smo, da se nam je na dogodku pridružilo tudi lepo število prostovoljcev, zaposlenih pri Zavarovalnici Triglav, kar kaže, da sponzorstvo ZŠIS-POK ne samo delajo, ampak tudi živijo.“

Print Friendly, PDF & Email