V nedeljo, 17.1.2016, se je v Samoborju na Hrvaškem odvijal, močan mednarodni karate turnir »Grand Prix Samobor 2016«, na katerem je sodelovalo 1648 tekmovalcev, iz 273 klubov in 23 držav. V kategoriji osebe s posebnimi potrebami je tekmoval tudi naš tekmovalec 13-letni Nik Sejdiji, ki že šest let trenira v Karate šoli Kimon, je registriran tekmovalec pri Karate klubu Mon Chi Ljubljana.


V kategoriji oseb z zdravstvenimi težavami je zaseden odlično 1. mesto in s tem dokazal, da se trud in vztrajnost ne glede na vrsto ovir, ki jih povzročajo njegove zdravstvene težave, izplačata.

„Karate je prav gotovo ena izmed športnih disciplin, v katero bi bilo smiselno v bodočnosti vključiti še več oseb z drugačnimi potrebami, saj je priporočljiv tako s športnega kot zdravstvenega vidika. Na osnovi izbranih in strokovno prilagojenih gimnastičnih vaj in prvin karateja, izboljšuje koordinacijo, ravnotežje, koncentracijo, samodisciplino, vztrajnost, samozavest in samopodobo, vsekakor pa je najpomembnejši vidik, katerega zastopamo v naši sredini, da ni ovir za nobeno od zdravstvenih težav, s katerimi se sooča precej staršev in otrok in ne nazadnje odraslih. V naši sredini že vrsto let, veliko otrok in odraslih, uspešno usmerjamo k zdravemu načinu življenja in jim pomagamo premagovati, na videz, brezizhodne težave, ki z vztrajnostjo, voljo in željo po napredku, postanejo preteklost. To dokazuje dejstvo, da sta dva naša učenca Nik Sejdiji in Filip Soskič na lanskem državnem prvenstvu oseb s posebnimi potrebami zasedla 2. in 3. mesto. Glede na vse izkušnje, katere smo pridobili v času delovanja od leta 1990, si v naši sredini želimo pomagati in spodbuditi k vadbi, še več oseb z drugačnimi potrebami, ter jim s tem omogočiti lepši in zadovoljnejši jutri. Za sodelovanje na tem področju nas lahko, brez obveznosti, otroci in odrasli, obiščejo in se udeležijo poskusne brezplačne vadbe. Za več informacij nas lahko pokličete ali si ogledate našo spletno stranhttp://kimon.si/ Veseli bomo vsakega obiska, v naši sredini, možen pa je tudi dogovor za predstavitev ali organiziranje redne vadbe v vaših prostorih, oziroma po dogovoru,“ je povedal Bojan Marinček, mojster karateja 5. dan in trener inštruktor karateja.

Print Friendly, PDF & Email