Pretekli teden je Škofja Loka gostila enega od štirih evropskih kvalifikacijskih turnirjev za nastop na svetovnem floorball prvenstvu, ki bo naslednje leto v Rigi, Latvija. V sklopu tega dogodka sta bili predstavljeni tudi izpeljanki parafloorballa in sicer Powerchair hokej (hokej na električnih vozičkih) ter floorball specialne olimpijade (SO).

Med tekmami Slovenije

Obe predstavitvi sta potekali med odmori tekem slovenske reprezentance. Prvi dan turnirja med tekmo Slovenija – Norveška so se v srečanju s kolegi iz Hrvaške predstavili člani Specialne olimpijade Slovenije. V ekipo Slovenije so bili vključeni varovanci društva Sožitje Litija ter CUDV Radovljica.


Darilo za Litijane

Ob tej priložnosti je Floorball zveza Slovenije (FZS) igralcem iz Litije podarila komplet palic, vsi igralci iz SO pa so prejeli v dar tudi žogico. Zadnji tekmovalni dan, so med tekmo Slovenija – Češka svoje športne veščine predstavili člani ekipe hokeja na el. vozičkih The Trouble Makers – ZGAGE (Društvo distrofikov Slovenije), je še povedal Damir Bakonič, selektor slovenske reprezentance hokej na električnih vozičkih.

Print Friendly, PDF & Email