V soboto se je v italijanskem Lignanu sklenil močan mednarodni turnir, kjer sta v naši vrsti navdušila mladi Luka Trtnik in izkušeni Bojan Lukežič.

2202_trtnik_lukezic_00Bron za Lukežiča

Lukežič se je izkazal v posamični konkurenci, kjer je v pretekmovanju SM3 s 3:2 porazil Rusa Toporkova, s 3:0 Hrvata Basa in Španca Ordejona. V četrtfinalu je s 3:2 premagal Izraelca Asorja, v polfinalu pa je bil Šved Ohgren previsoka ovira (1:3).  Lukežič je osvojil bronasto medaljo.

Srebro za Trtnika

V Italiji se je v mladinski kategoriji izkazal mladi Luka Trtnik, ki je v svojem razredu zasedel izvrstno 2. mesto. Premagal je Japonca Hemmija (3:2) in Norvežana Kotenga (3:2), porazil pa ga je Indonezijec Georly (2:3).

Primož Kancler je v treh tekmah predtekmovanja enkrat zmagal (3:1 proti Italijanu Orsiju) in dvakrat izgubil (0:3 Šved Ohgren, 1:3 Španec Rodriguez). Podoben izkupiček je imela tudi Barbara Meglič v razredu SF4. S 3:2 je bila boljša od Rusinje Vasileve, premoč pa je priznala Tajki Jaion (0:3) in Tajvanki Lu (2:3).

2202_lukezic_00Ekipno 4., Megličeva z Britankama

Na ekipni tekmi sta Bojan Lukežič in Primož Kancler v razredu TM3 zasedla 4. mesto. Z 0:2 sta izgubila proti Ukrajini, Rusiji in Italiji. Barbara Meglič je v ekipni tekmi združila moči z Britankama Gilyroy&Shackleton. V pretekmovanju so z 2:0 odpravili Iran in Turčijo, izgubile pa so proti Švedinjam. V polfinalu pa jih je ustavila Tajska (0:2).

Print Friendly, PDF & Email