Strelska ekipa se je vrnila z drugega letošnjega svetovnega pokala, ki je potekal v Bangkoku na Tajskem. Slovenske barve sta branila Franček Gorazd Tiršek in Franc Pinter Ančo.

2803_strelci_00

Ključen stik s konkurenco

„Potem, ko so si lanskega julija vsi tekmovalci zagotovili kvoto za nastop na paraolimpijskih igrah v Riu, je glavna naloga letošnje sezone vzdrževati in stopnjevati formo do nastopa na tem najpomembnejšem tekmovanju v športu invalidov.  Ta naloga ni lahka, saj so letos na voljo le štiri strelska tekmovanja: po januarskem svetovnem pokalu v Al Ainu in sedaj Bangkoku,  bo konec aprila potekal še svetovni pokal na Poljskem in v sredini maja tekmovanje v Hannovru. V današnjem vrhunskem športu invalidov je stik s konkurenco ključen,“ uvodoma opozori glavna trenerka strelske reprezentance Polona Sladič.

Mejni pogoji

„Tekmovanje v Bangkoku je bilo zato pomembna postaja v sklopu priprav na Rio. Tekmovalca sta se srečala z zahtevnimi pogoji. Dolgo potovanje (24 urno z letališča v Benetkah) in pa zlasti izredno visoke temperature (35 – 37 stopinj) ter zelo visoka vlaga, zahtevajo zelo dobro splošno pripravljenost in posebno pazljivost pri vnosu tekočin. Pazljiv je treba biti tudi z nenormalnimi močnimi klimatskimi napravami v vseh zaprtih prostorih,“ v nadaljevanju Sladičeva opiše pogoje, ki so jih pričakali na prizorišču.

Tiršek navdušil

„Na tekmovanju se je ponovno odlično odrezal Tiršek, ki je dokazal, da sodi v najožji svetovni strelski vrh. V obeh disciplinah je v kvalifikacijah dosegel izredna rezultata, potem pa v finalu zmagal v disciplini R4 – stoje in dosegel 3. mesto v disciplini R5- leže. Razveseljivo je, da vzdržuje formo na visoki ravni in jo celo stopnjuje,“ je začela z ocenami nastopov, uvodoma je beseda stekla o Frančku Gorazdu Tiršku.

Ančo brez municije

„Pinter je prav tako nastopil dobro v svoji paradni disciplini – zračni puški stoje, kjer se je s tretjim rezultatom uvrstil v finale, tam pa osvojil končno četrto mesto. Z MK puško 3 x 40 se zelo težko realno oceni njegov nastop.  Na našem odhodnem letališču v Benetkah so nam namreč ob odhodu odvzeli vso MK municijo, kar je nedopustno, saj smo imeli od letalske družbe vsa dovoljenja in municijo zapakirano v skladu z navodili družbe. Po dvournem prepričevanju smo morali municijo pustiti tam. Na srečo smo sicer v Bangkoku  s težavami dobili drugo municijo, ki pa seveda ni bila kvalitetna, tako, da je Pinter sicer lahko nastopil, vendar je bil rezultat slab. Svoje so dodale tudi izredno ekstremne razmere na strelišču (37 stopinj in vlaga), tako, da je Pinter tekmovanje po treh urah končal popolnoma izmučen in dehidriral,“ še izvemo, s kakšnimi problemi se je morala soočiti reprezentanca na poti v Azijo.

Print Friendly, PDF & Email