Župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič je 29. 3. 2016 opoldne sprejel dvoranskega evropskega  prvaka med gluhimi v teku na 400 metrov Tadeja Encija.

S Poljske zlat

21-letni Tadej Enci je na Evropskem prvenstvu gluhih v dvoranski atletiki, ki je potekalo v Torunju na Poljskem, med 15. in 17. marcem, v teku na 400 metrov osvojil zlato medaljo. Temeljite priprave, pod vodstvom trenerja Gregorja Doberška v Atletskem klubu Velenje, so mladega atleta pripeljale do največjega uspeha v karieri do zdaj. Naslov evropskega prvaka v konkurenci gluhih je osvojil v teku na 400 metrov in s časom 49,98 sekunde dosegel novi osebni rekord. Na odru za zmagovalce je tako 21-letni Velenjčan okoli vratu prejel zlato medaljo, z rok predsednika EDSO, Bjornea Riinea. Po vsej dvorani je odmevala slovenska himna v čast evropskemu prvaku Tadeju Enciju.

Čestitka župana

Bojan Kontič, župan Mestne občine Velenje je mlademu Velenjčanu čestital za odličen dosežek. Povedal je, da je njegov uspeh dokaz, da se lahko z veliko truda, vztrajnosti in odrekanja doseže veliko. V imenu lokalne skupnosti se je Tadeju zahvalil za odlično promocijo Velenja in mu tudi v prihodnje zaželel uspešne dosežke. Poudaril je tudi, da je Velenje mesto športa in da si s številnimi ukrepi prizadevajo, da imajo njihovi športniki dobre pogoje za treninge in delo.

Zahvala Kontiču in Lazarju

Tadej Enci se je županu zahvalil za čestitke in sprejem in se zahvalil za spodbudne besede tudi Damijanu Lazarju, predsedniku ZŠIS – POK. Obljubil je, da si bo prizadeval, da bo na naslednjem prvenstvu dosegel še boljši rezultat. Njegova želja je, da bi prišel pod 49 sekund na 400 metrov. Če se bo uresničila, se bo verjetno vključil v slišečo reprezentanco v štafeti na 4 x 400. Ta uspeh mu predstavlja veliko spodbudo za nadaljevanje obetavne športne poti. Tako kot vsak športnik pa tudi Tadej sanja o tem, da bi osvojil olimpijsko medaljo. Za to bo imel priložnost že prihodnje leto v Turčiji.

Častnega sprejema pri županu so se udeležili tudi Mladen Veršič, predsednik Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije, Robert Žlajpah, predsednik Športne zveze gluhih Slovenije in sekretar Anton Petrič in  Franc Forštner, predsednik DGN Velenje in predsednik Atletskega kluba Velenje, še zapišejo na Zveza-gns.si.

Print Friendly, PDF & Email