Na že šestem, sedaj že tradicionalnem mednarodnem turnirju v košarki na vozičkih v Žirovnici, sta se kot prvi ekipi pognali na parket gostitelji turnirja in štajerski »toti pubeci«. Več športnega duha so pokazali Gorenjci, saj so goste ugnali z rezultatom 54:47.

Na drugi tekmi so se pomerili gostje iz avstrijske Koroške( Karnten) in prijatelji iz italijanskega mesta Gradiška ob Soči. Več energije so imeli severni sosedje , saj so ekipo Catellveccio premagali z rezultatom 47:72. Po tej tekmi je bilo že znano, da se bodo za končno tretje mesto pomerili ekipa iz Maribora in Italijani.

Tu so za 2 točki slavili Mariborčani, saj so zmagali z rezultatom 63:61. Čast igranja za prvo mesto na turnirju so imeli gostitelji (DP Gorenjske) in avstrijska ekipa. Po hudem boju so v tretji četrtini popustili domačini in tako je odšla zmaga v roke ekipi BSV Kärnten z avstrijske Koroške. Končni rezultat je bil 56:82.

Turnirja se je ogledalo kar nekaj znanih domačih bivših košarkarjev in prijateljev. Med navijači pa smo tudi opazili prijatelja domačih paraplegikov legendarnega košarkarja Romana Horvata, ki si je z velikim zanimanjem ogledal tekme. Turnir je bil uspešno izpeljan s pomočjo donatorjev. Za to so poskrbeli Zveza paraplegikov Slovenije, podjetje za distribucijo katetrov Lentismed, zeliščna prodajalna in drogerija Sivka, Štern-cevne instalacije, odvetnik Visočnik Bojan ter trgovina Aligator.

Print Friendly, PDF & Email