V družbi svetovno znanih športnikov in ambasadorjev Evropskega kolesarskega festivala 2016 je danes 13 osnovnih šol iz Ljubljane in okolice prejelo nagrade, priznanja in zahvale za sodelovanje na četrtem razpisu Varno na kolesu. Zaključno srečanje se je tako pridružilo otvoritvenim aktivnostim festivala, ki bo v Ljubljani potekal do 30. junija.

0112_kolesarja_leta_00

Osnovnošolci so bili na zaključku regionalnega srečanja danes v družbi športnikov in ambasadorjev festivala Filipa Flisarja, Jureta Žabjeka, Tanje Žakelj, Primoža Jeraliča, Anke Vesel in Davida Kustra, so v sporočilu za javnost pojasnili organizatorji.

Z razpisom Varno na kolesu družba Butan plin s partnerji spodbuja k večji varnosti v prometu že četrto leto zapored, letos pa se na pobudo nizozemskega veleposlaništva projekt pridružuje Evropskemu kolesarskemu festivalu 2016 v Ljubljani. Tokrat je prometna znanja utrjevalo več kot 2500 učenk in učencev iz 87 osnovnih šol iz vse Slovenije, doslej pa so pod njegovim okriljem združili že več kot 7000 otrok.

Prizadevanja in preventivne aktivnosti za večjo varnost kolesarjev na slovenskih cestah sta v okviru regionalnega srečanja pozdravila nizozemski veleposlanik Bart Twaalfhoven in župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković, ki sta po zaključku prireditve z ambasadorji CFE 2016 in skupaj z učenci uradno odprla tudi Kolesarski festival Ljubljana 2016 pod sloganom Na kolo – in življenje lepše bo!, še dodajo na Slovenski tiskovni agenciji.

Print Friendly, PDF & Email