Mednarodni komite za namizni tenis športnikov invalidov je odločil, da bo evropsko prvenstvo leta 2017 gostila Slovenija! Organizacija je bila zaupana Zvezi za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite, tekmovanje pa bo potekalo v Laškem. Točen datum bo še definiran, po zadnjih informacijah pa bo tekmovanje na sporedu med 1. in 8. oktobrom 2017. Poleg Slovenije se je za organizacijo tekmovanja borila tudi Španija, a je izvrstna kandidatura Slovenije prepričala mednarodni komite.

0605_lasko_00-628x353Pripraviti izvrstno tekmovanje

„Evropsko prvenstvo v namiznem tenisu smo že organizirali leta 2007 v Kranjski Gori. Dokaz, da imamo kakovostno organizacijsko ekipo, ki vodi mednarodni turnir v Laškem, je vsakoletno rekordno število športnikov invalidov. Za ZŠIS – POK je to priznanje, da smo zaupanja vredni partnerji in da se naše kakovostno opravljeno delo ceni v mednarodnem krogu. Mi pa bomo zaupanje upravičili tako, da bomo lestvico kakovosti EP dvignili še višje in še dolgo poslušali zgodbo o organizacijskem uspehu,“ je ob tem pomembnem dogodku povedal Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite.

Vzpodbuda športu

Omenjeno tekmovanje pa bo odlična vzpodbuda za nadaljnji razvoj športa invalidov. V prvi vrsti pa zagotovo namiznega tenisa, ki je v preteklih letih poskrbel za toliko veselja v naših športnih logih! V prvi vrsti zavoljo Mateje Pintar, ki ima z evropskih prvenstev štiri zlate medalje (2 posamezno, 2 ekipno), dve srebrni (posamezno) in šest bronastih (4 posamezno, 2 ekipno).

Leta 2007 v Sloveniji

Lani je evropsko prvenstvo gostila Danska, najboljše igralke in igralci na Stari celini so se merili v Sloveniji že leta 2007, prvenstvo je gostila Kranjska Gora.

Print Friendly, PDF & Email