Plavalec Darko Đurić je izvrstno začel nastop na evropskem prvenstvu na Portugalskem. V svoji paradni panogi100m prosto je s časom 1:28,21 zasedel izvrstno 2. mesto in srebrno medaljo. Evropski prvak je postal Rus Roman Zhdanov (1:24,24). Tretji je bil Ukrajinec Andrii Derevinskyi (1:28,54).

Darko ?uri?, Slovenian paralympic swimmer with his coach Alen Kramar during Media day of the National Paralympic Committee (NPC) of Slovenia, on April 26, 2016 in Olympic pool Radovljica, Slovenia. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

Zlato na Otok

Đurić je plaval danes tudi na 50m delfin, kjer je bil na koncu 7. (42:48). Evropski prvak je postal Britanec Andrew Mullen (36:91), srebro je šlo Rusu Dmitriiju Cherniaevu (38:38), bron pa Turku Beytullahu Erogluju (38:41).

:: Fotogalerija s Portugalske (foto: Alen Kramar)

Še dva nastopa

Darka do konca prvenstva na Portugalskem čakata še nastopa na 50m prosto in 200m prosto.

Darko Đurić:
“Medalja je dokaz, da se dela dobro. Vesel sem, da sem tudi na pomembni in močni tekmi odplaval tako, kot sva se s trenerjem zmenila. Sam rezultat 1.28.21 pa je odlična popotnica za nadaljevanje treningov do paraolimpijskih iger.”

Alen Kramar, trener Darka Đurića:
“Darko je že v dopoldanskem plavanju pokazal dobro formo, ki pa jo je v popoldanskih funalih še nadgradil in osvojil srebro. V petek,6.5., ga čaka še nastop na 50m prosto in dan kasneje 200m prosto. Darko se počuti super, vsi pogoji za tekmovanje so odlični. Sedaj ga čaka najprej masaža, ki jo izvrstno opravlja Dejan Kičin Stare in potem v preostalih dneh še priprava na zadnji disciplini.”

Print Friendly, PDF & Email