Alen Kobilica in njegov sotekmovalec Mitja Mori sta izvrstno začela sezono. Na četrti tekmi svetovnega pokala, to je bila prva preizkušnja v Evropi, sta pometla s konkurenco! V španskem mestu Aguilas sta v cilj prišla s časom 1:07,59, srebrni Hector Catala Laparra je zaostal 12 sekund, tretji Poljak Lukasz Wietecki pa je bil tretji s časom 1:10,22.

1505_alen_kobilica_01

Še večji apetiti pred EP-jem

„To je epska zmaga in najlepši začetek sezone. To je bila četrta tekma svetovnega pokala, vendar prva v Evropi, kjer je konkurenca najmočnejša. Dobro delo pred sezono se je izkazalo že na prvi tekmi, saj sem bil bistveno hitrejši od Poljaka, ki mi je “odvzel” medaljo na zadnjem svetovnem prvenstvu v Chicago. Dogovorjena taktika tekmovanja je bila zelo enostavna. S plavanjem in kolesom pridobiti prednost, ki je v teku konkurenca ne bi mogla nadoknaditi. Zavedam se, da je tek moja najšibkejša disciplina triatlona, a danes jih nisem pustil blizu! Zmaga na svetovnem pokalu mi je dvignila apetite za bližajoče evropsko prvenstvo v Lizboni, ki bo čez 14 dni. Hvala trenerju Gregi Nahtigalu in tekmovalnemu spremljevalcu Mitji Moriju, ter vsem ki me podpirajo, da lahko postavljamo nove in nove mejnike,“ je po prihodi v cilj povedal Kobilica.

Dober trening

„Letos smo se priprav lotili malce drugače, saj smo optimizirali količino treningov in se posvetili hitrosti, saj Alen vendarle tekmuje v sprint distanci, kjer pa je hitrost glavnega pomena. Pomoč pri kolesarskih treningih nam je nudil strokovni sodelavec Aleksej Dolinšek, ki je prav gotovo dvignil raven kolesarskih treningov. Za dobro potezo pa se je izkazalo tudi povečan obseg treningov s tekmovalnim partnerjem Mitjo Morijem, zato moram izraziti, da z velikim optimizmom pričakujem prihodnje tekme,“ pa je dodal še trener Gregor Nahtigal.

1505_alen_kobilica_00

Vrstni red na tekmi v Španiji

Print Friendly, PDF & Email