Košarkarska reprezentanca gluhih je v soboto odigrala zadnjo pripravljalno tekmo (s 85:80 so ugnali Ilirijo), včeraj pa je odpotovala na evropsko prvenstvo.

2206_slovenija_00

Slovenijo bodo na prvenstvu Stare celine v gršem Solunu zastopali Robert Vlah, Lazar Tanasijević, Damjan Šebjan, Sašo Lukić, Jan Orešnik, Domen Starc, Aleksandar Perić, Luka Žabot, Miha Jakofčič, Matic Makuc in kapetan Miha Zupan, ekipo vodi trener Igor Cesar.

Deset ekip

Med 24.junijem in 3. julijem bo na tokratnem evropskem prvenstvu igralo 10 reprezentanc. Hrvaška in Španija sta odpovedali svoj nastop. Slovenci bodo igrali v skupini A, kjer se bodo pomerili z Litvo, Ukrajino, Izraelom in Italijo.

Tekme Slovenije na EP:

24.6.
Slovenija – Izrael

26.6.
Slovenija – Italija

27.6.
Slovenija – Litva

28.6.
Slovenija – Ukrajina

„Aktualni evropski prvaki si verjetno najbolj želijo uvrstitve med šest najboljših evropskih reprezentanc, saj bi si tako zagotovili nastop na olimpijskih igrah, ki bodo prihodnje leto v Turčiji. Spremljajte in navijajte za naše junake tudi preko Spletne TV! S prijateljske tekme pripravljamo tudi video reportažo, zato vas vabimo, da nas spremljate!“ so še zapisali na zveza-gns.si.

Print Friendly, PDF & Email