Dejan Fabčič je v Moskvi na evropskem prvenstvu priboril 1. parakajakaško kolajno za Slovenijo. To mu uspelo prav na državni praznik, s čimer je v svojem imenu, športa invalidov in kajakašev na najlepši možni način čestital državi za četrt stoletja!

Evropski prvak je s časom 41.920 postal Avstrijec Markus Swoboda, srebrn je bil Italijan Federico Mancarella (44.540), Fabčič je v cilj prišel s časom 45.416.

„Pa jo imam tudi jaz – medaljo iz velikega tekmovanja. Je bronasta, ampak zame vredna zlata. Življenjska želja se mi je uresničila na evropskem prvenstvu v Moskvi. Presrečen sem! Ni samo moja! Delim jo s trenerjema Nino Mozeti in Župo Jernejem Župančić Regentom, z maserjem Cepotom Urošem Kodeljo in seveda z mojo družino, ki razume moje početje. Zahvaljujem se tudi vsem vam, ki me spremljate in navijate zame! Ogromno mi pomeni vaša podpora in energija. Za mano stojijo tudi Kajakaška Zveza Slovenije in Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite in Kajak klub Soške elektrarne. Hvala tudi Zavarovalnici Triglav in Lidl Slovenija, ki podpirata šport invalidov.  HVALA! Zgodbo nadaljujemo v Riu…,“ je včeraj zvečer povedal Fabčić.

Print Friendly, PDF & Email