Zadnji večji dogodek v okviru projekta Aktivni, zdravi, zadovoljni je potekal minuli petek. Romska športna zveza Slovenije je pripravila okroglo mizo Promocija športa v romski skupnosti in pomen slednjega za romske otroke in mladino.

2706_azz
Foto: Pomurje.si

Gostje okrogle mize

Sodelovali so Aleš Šolar, vodja slovenske olimpijske akademije, Matjaž Jaklič, vodja tehničnega sektorja NZS, Primož Jelen, koordinator področja nogomet za vse, mag. Stane Baluh, direktor Urada vlade RS za narodnosti, Danilo Kacijan, predsednik Medobčinske nogometne zveze, dr. Aleksander Jevšek, župan MO Murska Sobota, Darko Rudaš, romski svetnik v svetu MO MS in Jože Horvat Didi, predsednik RŠZS.

Pozitiven vtis

„Moj vtis o sami okrogli mizi je zelo pozitiven. Ugotovili smo, da se romska skupnost sooča s podobnimi problemi kot mi invalidi, ki se trudimo vključevati v šport. Po eni strani govorimo o posebni obliki športa, po drugi pa ne skrivajo želje, da bi bili radi del mainstream športa. Ko se pripravlja model, govorimo o športu invalidov, ko pa so teoretično razdelane zadeve, in modeli postavljeni, pa govorimo o enem športu,“ je pogovor ocenil Gal Jakič, ki je vodil okroglo mizo.

Končali z nogometom

Poudaril je, da so prej projekta Aktivni, zdravi, zadovoljni razvili poseben model, katerega aplikativnost je primerna tudi za romsko skupnost. Dan v Pušči se je sklenil z nogometom, ki povezuje. Tudi v petek je bilo tako.

1101_azz_tabela

Print Friendly, PDF & Email