Med 2. in 9.10. bo v mestu Maia na Portugalskem potekalo evropsko prvenstvo v golbalu. V dresu Slovenije bodo igrali Boštjan Vogrinčič, Matej Ledinek, Borut Višnikar, Blaž Koščak in Elvis Hodžić ter trenerja Klemen Bajc in Ivan Vinkler.

2105_golbal_slovenija

Trening z Madžari

„Na to tekmovanje smo se pripravljali dva meseca. V tem obdobju nismo imeli nobenega turnirja, ker jih v septembru zaradi POI ni bilo. Upam, da se nam to ne bo poznalo na igri. Kljub temu smo opravili vikend priprave z Madžari. Letos na srečo nismo imeli nobenih večjih težav z poškodbami. V ekipi imamo tudi mladega sedemnajstletnega Elvisa, za katerega bo to prvo večje tekmovanje,“ pove pred odhodom Vinkler.

Tihe želje

„Prvi naš cilj na prvenstvu je, da ostanemo v B skupini. Seveda imamo tihe želje poseči še višje. To pa je napredovanje v A skupino. To bomo dosegli, če se uvrstimo med prve tri ekipe,“ še dodajo v naši ekipi.

Tudi ženske

Na prvenstvu bo nastopilo 10 reprezentanc, ki bodo razdeljene v dve skupini – A skupina: Ukrajina, Izrael, Poljska, Anglija, Rusija; skupina B: Španija, Madžarska, Danska, Portugalska, Slovenja. Na evropskem prvenstvu bodo nastopile tudi ženske ekipe, ki se bodo prav tako potegovale za napredovanje v A skupino.

Print Friendly, PDF & Email