Od 26. do 30. oktobra je avstrijskem Linzu potekalo 23. svetovno karate prvenstvo za člane. Na prvenstvu je nastopilo 1024 tekmovalk in tekmovalcev iz 118 držav. V posamezni kategoriji je lahko nastopil iz posamezne države samo po en tekmovalec, zato je bila konkurenca izredno močna.  Slovenske barve je zastopalo 14 tekmovalk in tekmovalcev v katah, športnih borbah in disciplini para-karate, ki je svoje stalno mesto na svetovnih prvenstvi dobilo pred dvema letoma na SP v Bremnu v Nemčiji.

V četrtek je kot zadnji slovenski tekmovalec nastopil v kategoriji para-karate v invalidskem vozičku Skender Tošić, član Karate kluba Zmaj iz Ljubljane. Sistem tekmovanja v katah v teh kategorijah je drugačen, saj so tekmovalci ocenjeni z ocenami. Skender je svoj nastop opravil res vrhunsko in sodniki so mu podelili ocene, ki so mu v nedeljo omogočile nastop za zlato medaljo. Kljub temu da je bil njegov nedeljski nasprotnik domačin Markus Mendy Swoboda, izvrstni parakajakaš (srebrn na igrah v Riu!), si Skender s tem ni delal problemov, svoje je opravil z odliko in zmagal. 

„Svoj nastop je opravil suvereno in na koncu zasluženo osvojil zlato medaljo,“ je bil nad dosežkom svojega varovanca ponosen trener Peter Šircelj.

Print Friendly, PDF & Email