Med 18. in 20. januarjem se bo karavana svetovnega pokala smučarjev invalidov ustavila v Kranjski Gori, ki bo drugič zapored gostila tekmo na najvišjem tekmovalnem nivoju. Svetovna elita se bo tretjič ustavila v Sloveniji, prvič so bili tu leta 2013 na Rogli.

Prvič tudi Slivnik

Na Gorenjskem se bodo v ženski in moški konkurenci tri kategorije smučark in smučarjev (slepi, sedeči ter amputirani tekmovalci in tekmovalke) pomerile v slalomu in veleslalomu. Slovenske barve bo branil Jernej Slivnik, ki ga konec meseca čaka tudi nastop na svetovnem prvenstvu.

Zgodovinski mejnik

„Predstavniki Mednarodnega paraolimpijskega komiteja (IPC) so opravili pregled proge, ki je bila spremenjena na željo organizatorja tekmovanja. Zato je ICP opravil tehnični pregled, kot je to ustaljena praksa. Kranjska Gora bo pisala zgodovino, saj bo sploh prva tekma, ki jo bodo lahko ljudje po svetu spremljali v neposrednem internetnem prenosu!“ je pred začetkom tekmovanja povedal Gal Jakič, ki je eden od članov organizacijskega odbora tekem, februarja pa bo z Smučarski klub športnikov-invalidov Albatros v okviru fundacije Agitos v Kranjski Gori organiziral tudi mednarodni smučarski kamp

Print Friendly, PDF & Email