V Kranjski Gori so se drugi dan za točke svetovnega pokala pomerili smučarji invalidi v slalomu, kjer se je izkazal tudi 16-letni slovenski up Jernej Slivnik. Na zahtevni progi je zasedel 14. mesto v konkurenci sedečih tekmovalcev.

Glavni organizator tekmovanja je Hit Alpinea, partner pa Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite.

Hrabro na progi

V ženski konkurenci so bile najboljše Slovakinja Henrieta Farkasova (slepe in slabovidne), Kanadčanka Alana Ramsay (stoječe) in Nemka Anna Schaffelhuber (sedeče). Italijan Giacomo Bertagnolli je slavil med slepimi in slabovidnimi smučarji, Avstrijec Thomas Grochar med stoječimi, v kategoriji sede pa je bil najhitrejši Nizozemec Jeroen Kampschreur.

Jernej Slivnik se je v svojem prvem slalomu v konkurenci za svetovni pokal hrabro spopadel s progo v Podkorenu.

Kmalu povsem konkurenčen

„Slalom je bil super. Na štartu sem imel boljše občutke kot včeraj. V prvi vožnji sem smučal dobro, v drugo pa popravil napake,“ je povedal Slivnik po prihodu v cilj, kjer sta mu čestitala tudi dr. Boro Štrumbelj, generalni direktor direktorata za šport na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport ter Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite.

„Vidi se, da Jernej napreduje iz tekme v tekmo. Z še nekaj več treninga že prihodnje leto ne bo daleč od teh fantov,“ pa je Slivnika pohvalil tudi njegov trener Roman Podlipnik.

Izjave po tekmi:


Izjemne številke

Jutri je v Kranjski Gori na sporedu še slalom, ki si ga bo bo moč vnovič ogledati tudi v spletnem prenosu (https://www.facebook.com/paraalpine/ in https://www.paralympic.org/alpine-skiing). Današnji slalom je le na Facebooku zabeležil skoraj 25.000 ogledov!

:: Uradni rezultati in štartne liste

:: Videoprenos tekme:

Print Friendly, PDF & Email