V Kranjski Gori se je s slavnostno podelitvijo končal bogat program tekem svetovnega pokala smučarjev invalidov, ki so se v Podkorenu merili na veleslalomu in dveh slalomih. Ognjeni krst je uspešno prestal tudi mladi slovenski smučar Jernej Slivnik, ki je bil danes 11., včeraj 14., veleslaloma pa ni končal.

Glavni organizator tekem je bil Hit Alpinea, partner projekta pa Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite.

Kako je bilo danes?

Zmag na drugem slalomu na Gorenjskem so se veselile Američanka Staci Mannella (kategorija slepe in slabovidne), Nemka Anna-Maria Rieder (stoječe) in Nemka Anna-Lena Forster (sedeče). Pri fantih so bili najboljši Italijan Giacomo Bertagnoli (slepi), Američan James Stanton (stoječi) in Nizozemec Jeroen Kampschreur (sedeči).

Jernej Slivnik:
„Zelo sem zadovoljen. V zadnjem delu sem bil precej bolj napadalen. Včeraj sem se na tej strmini še malce „šparal“. Danes pa sem šel „na polno“.“

Roman Podlipnik, trener:
„Pokazal je, da je po dveh tekmah precej bolj sproščen, boljše in sigurneje je opravil s progo. Naredil je napako. A če ne poskušaš, niti napredovati ne moreš. Današnja vožnja je bila precej boljša.“

Avdio izjave Jernej Slivnik in Romana Podlipnika:


Zadnji test

Na tekmovanju, ekipe so pohvalile namestitev in gostoljubje v Kranjski Gori,  so nastopile tekmovalke in tekmovalci iz 21 držav, večina pa je tekme izkoristila za zadnji test pred skorajšnjim svetovnim prvenstvom, ki se začne v ponedeljek, 23.1., v Trbižu v Italiji. Tam bo na slalomu in veleslalomu 30. in 31. januarja dirkal tudi Slivnik.

Pomoč slovenski ekipi

Do odhoda v Italijo bo s trenerjem Romanom Podlipnikom vadil v Kranjski Gori, kjer so mu v RTC Žičnice Kranjska Gora namenili brezplačno uporabo prog, da bi šel karseda dobro pripravljen na svoje prvo svetovno prvenstvo.

Prenos velika uspešnica

Prireditelji tekem so zelo zadovoljni tudi zaradi odziva spletnih gledalcev, ki so spremljali tekmo v sredo in četrtek. V dveh dneh se jih je zbralo več kot 42.000. To pa so lepe in predvsem vzpodbudne številke za sicer premierno dejanje na tekmah svetovnega pokala smučarjev invalidov.

:: Vsi rezultati tekem v Kranjski Gori (18. – 20.1. 2017)

Print Friendly, PDF & Email