Zagrebško športno društvo za osebe z invalidnostmi kot nosilec in partnerji iz sedmih držav (Italije, Avstrije, Slovenije, Srbije, Makedonije, Črne gore in Hrvaške), vključno z nami, smo bili uspešni na razpisu Erasmus+ s projektom Change Your Mindset – Sport4Evryone (#sport4everyone). Projekt se je začel 1. januarja 2017 in bo trajal vse do 30. junija 2018.

Cilj projekta je vključitev mladih invalidov (starih med 15 in 29 let) v rekreativne športne aktivnosti in osveščanje o potrebah telesne aktivnosti kot podlage za zdrav način življenja.

Telesna aktivnost kot pomemben del športa ima številne pozitivne učinke na posameznike in družbo kot celoto. Ne izboljšuje le telesnega in duševnega zdravja ter preprečuje številne nenalezljive bolezni, temveč mogoča posamezniku tudi priložnost za aktivno vključevanje v družbo.

V sklopu projekta bomo s partnerji izvajali okrogle mize, seminarje, predstavitvene športne in rekreativne dejavnosti, izobraževanje otrok in mladih, starih od 15 do 29 let. Vse aktivnosti bodo medijsko pokrite s pomočjo novinarskih konferenc, medijskih objav, promocijskih videov in družbenih omrežij.
Partnerji v projektu so:

Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite
Paraolimpijski komite Srbije
Paraolimpijski komite Makedonije
Paraolimpijski komite Črne gore
Namiznoteniška zveza Italije,
Namiznoteniška zveza Avstrije in
Društvo za spodbujanje aktivnega državljanstva ECHO, Zagreb

Nosilec projekta je Zagrebško športno društvo za osebe z invalidnostmi.

Print Friendly, PDF & Email