Začeli smo nov mesec, ki bo pester tudi za naše športnice in športnike. Predvsem pa je to mesec, ko se bodo dokončno poslovila tekmovanja na snegu.  Med 12. in 18. marcem bo avstrijski Innerkrems gostil svetovno prvenstvo za gluhe in naglušne smučarje. Slovenske barve bo branila 19-letna Anja Drev, ki bo nastopila v štirih panogah, v vseh pa je kandidatka za visoka mesta.

Schladming

Le dva dni za tem, med 14. in 25. marcem, pa se bodo v Schladmingu zbrali udeleženci Zimski svetovnih iger specialne olimpiade. Slovenija bo imela številčno zasedbo, ki bo konkurenčna za odmevna mesta.

Strelci ostali doma, Đurić na Dansko

Ob tem povejmo še, da s treningi nadaljujejo tudi naši strelci na čelu z zlato paraolimpijko Veselko Pevec. Izpustili so nastop na uvodni tekmi svetovnega pokala v Združenih arabskih emiratih. Po poškodbi trenira parasmučar Jernej Slivnik, plavalec Darko Đurić pa 9. marca odhaja na svetovni pokal na Dansko.

Med 10. in 12. marcem se nadaljuje tudi tekmovanje za našo golbal ekipo, ki nastopa v mednarodni golbal ligi.

Državna prvenstva

Na domači sceni so bili minuli vikend v Muti dejavni šahisti (hitropotezni šah, posamično), prihodnji teden pa bo v Murski Soboti potekalo državno prvenstvo v bowlingu (posamično/dvojice – gluhi). Konec meseca pa sledi še odbojka (dekleta in fantje, gluhi).

Mednarodna tekmovanja:
9 . -13. marec Plavanje (miting Danska)
12. – 18. marec Alpsko smučanje gluhi (svetovno prvenstvo)
14. – 25. marec Zimske svetovne igre (specialna olimpiada)

Domača tekmovanja:
5. marec hitropotezni šah (DP) (Muta)
11. marec bowling (posamično/dvojice – gluhi) (Murska Sobota)
25. marec odbojka (dekleta in fantje – gluhi) (Celje)

Print Friendly, PDF & Email