Za nami je še izjemno uspešen s kolajnami ovenčan dan na Zimskih svetovih iger specialnih olimpijcev.  Zlato medaljo sta osvojila Nika Dolinšek (veleslalom) in Žan Tušek (tek na smučeh), srebro Alojz Senica (veleslalom), Špela Volmajer (tek na smučeh), Peter Levanič (tek na smučeh), Albin Kolar (krpljanje) in Vinko Resetar (krpljanje), bron pa Sandra Možina (veleslalom), Nace Mencinger (tek na smučeh), Barbara Peterka (krpljanje) in Simona Polajser (krpljanje)

Zimske svetovne igre specialne olimpiade:

Alpsko smučanje – veleslalom
Nika Dolinšek – 1. mesto
Alojz Senica – 2. mesto
Sandra Možina – 3. mesto
Tadej Kramberger – 4. mesto
Davor Senica – 4. mesto
Anja Kuhar – 6. mesto
Žiga Kos – diskvalifikacija

Tek na smučeh:
Žan Tušek – 1. mesto
Peter Levanič – 2. mesto
Špela Volmajer – 2. mesto
Nace Mencinger – 3. mesto
Irena Petre – 4. mesto
Mihael Gačnik – 5. mesto
Marija Matijevič – diskvalifikacija

Krpljanje:
Albin Kolar – 2. mesto (200m)
Vinko Resetar – 2. mesto (200m)
Barbara Peterka – 3. mesto (200m)
Simona Polajser – 3. mesto (200m)
Simona Polajser – 6. mesto (100m)

Novici iz Avstrije

Ob tem pa je treba dodati, da iz Avstrije prihajata še dve novici – ena dobra, ena pa malce manj. Smučarski tekač Žan Tušek je zavoljo diskvalifikacije konkurenta napredoval z 2. na 1. mesto in osvojil zlato. Zavoljo diskvalifikacije pa je brez medalje ostala naša smučarska tekačica Marija Matijevič.

Pester dan

Tudi danes se obeta naši odpravi pester dan. Prednjačile pa bodo tekačice in tekači na smučeh. V finalu bodo nastopili Mihael Gačnik, Peter Levanič, Marija Matijevič, Nace Mencinger, Irena Pete, Žan Tušek in Špela Volmajer. Razvrščanje pa čaka alpsko smučarko Sandro Možina in alpskega smučarja Alojza Senico.

Print Friendly, PDF & Email