Za alpskim smučarjem Jernejem Slivnikom je izredno uspešen teden. V švicarskem Veysonnazu je nastopil na štirih tekmah, pri tem pa zbral toliko točk (zavoljo uvrstitev), da to zadovoljuje kriterijem Mednarodnega paraolimpijskega komiteja. Slivnik ima zdaj normo, ki mu omogoča nastop (na osnovi rezultata!).

Štirikrat med deseterico

Na tekmah evropskega pokala v slalomu in veleslalomu je zasedel 10. mesto. Na odprtem državnem prvenstvu Švice pa je bil 8. v veleslalomu, kar 6. pa v slalomu.

Dovolj za normo

„Jernej je naredil odlične točke v slalomu (157). Prav tako je uspešno nastopil v obeh veleslalomu, kjer pa je bil bolj zadržan. A je kljub temu popravil izhodišče s 460 na 240. Vse skupaj pa je dovolj za paraolimpijsko normo in izvrstno izhodišče za prihodnjo sezono v svetovnem pokalu,“ je navdušeno povedal njegov trener Roman Podlipnik.

Presegel pričakovanja

„Sam sem vedno kritičen, ker vedno želim nekaj več. A tokrat je Jernej presegel pričakovanja. Iz tekme v tekmo je nastopal boljše, napredek je očiten. Ko gledam konkurenco, menim, da bi lahko v šestih, sedmih letih bil v korak z njimi. Zato bo treba še naprej izboljševati pogoje. Pa saj se vsako leto nastedi nekaj,“ je še dodal Podlipnik.

Print Friendly, PDF & Email