Slovenska reprezentanca v bocci je zaključila s tekmovanjem v Španskem Sant Cugatu. Z dvema četrfinaloma v BC4 in še nekaj zmagami je reprezentanca izpolnila ter tudi presegla pričakovanja in cilje pred tekmovanjem.

V Španijo je sicer odpotovala najštevilčnejša reprezentanca do sedaj, saj sta se starim članom le-te pridružila še Nataša Bartol v BC4 in Boris Šmigoc v BC1. Reprezentanca je s tem sledila novim pravilom v bocci, ki zahtevajo, da v parih ali ekipah nastopa tudi ženska, poleg tega pa je pridobila še manjkajoči člen za ekipo BC1/BC2.

V parih in ekipah ne najbolje …

Prvi dnevi tekmovanja so bili namenjeni bojem parov in ekip, kjer je imela Slovenija, kot rečeno, svoje predstavnike v kategoriji BC4 in ekip BC1/BC2, ki sta jo poleg Šmigoca sestavljala še Fabio Rizzi in Natalie Finkšt. Ekipa je skupaj nastopala sploh prvič, tako da njeni porazi nad močnimi Nizozemci in Španci niso bili presenečeni, malo pa je zmanjkalo tudi proti Francozom.

Več se je sicer pričakovalo od para BC4, ki pa mu v težki skupini z Veliko Britanijo (poznejšo zmagovalko med pari in dvema medaljama med posamezniki) in Grčijo ni uspelo osvojiti zmage. Na tekmi proti slednji sta bili od nje oddaljena le en met, kar je kasneje pokazalo, da bi zadoščalo za polfinale.

… med posamezniki pa zelo dobro

Slovenskim reprezentantom je šlo veliko bolje med posamezniki, kjer so zabeležili kar šest zmag. Dve je v skupinskem delu zbral Matjaž Bartol, medtem ko so po eno zabeležili Nataša, Rizzi, Šmigoc in Jakob Škantelj, z izjemo Rizzija in Matjaža pa so tako vsi dosegli svoje prve zmage na najvišjem nivoju. Za oba Bartola pa je to pomenilo tudi uvrstitev v četrtfinale, kjer sta ju pričakala prav oba Britanca, ki sta bila žal premočna.

Slovenija je imela s tem sploh prvič dva četrtfinalista, Nataša Bartol pa je s končnim 6. mestom dosegla najvišjo slovensko uvrstitev na tem nivoju tekmovanja. Prav tako je 6. mesto zasedel tudi par BC4.

Print Friendly, PDF & Email