Leto 2017 je leto, ko na Zvezi za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite mineva v znamenju namiznega tenisa. Letos v Laškem organiziramo kar dva globalno odmevna dogodka: uvodoma maja gostimo največji namiznoteniški turnir na svetu – 14. odprto prvenstvo Slovenije Thermana Laško, jeseni pa bo v mestu ob Savinji še evropsko prvenstvo EPINT 2017.

323 iz 41 držav

Tokrat dajemo več pozornosti skorajšnjem turnirju, kjer bo po zadnjih podatkih nastopilo kar 323 športnikov iz 41 držav, obračune v posamični in ekipni konkurenci pa bo sodilo 78 sodnikov. Turnir bo potekal v Športni dvorani Tri lilije med 6. in 9. majem. Prva dva dneva sta rezervira za posamične tekme, zadnja dva pa za ekipne boje.

Izvrstna generalka za EPINT 2017

„Neizmerno cenimo, da se k nam na namiznoteniški mednarodni turnir že 14 vračajo športniki invalidi v takšnem številu in z nami soustvarijo športne presežke. Tudi tokrat bomo gostili več kot 320 igralcev namiznega tenisa, ki bodo pripotovali iz 41 držav sveta. V tem letu se bomo namiznoteniškimi športniki invalidi družili kar dvakrat. Prvič na 14. mednarodnem turnirju v namiznem tenisu za športnike invalide in nato še na prestižnem namiznoteniškem dogodku za športnike invalide evropskem prvenstvu. Prva organizacija evropskega prvenstva je bila naši zvezi zaupanja že pred 10 leti. Tudi tokrat bomo poskušali opravičiti vaše zaupanje in letvico kvalitetne organizacije dvigniti še na višjo raven,“ pred začetkom tekmovanja v Laškem razmišlja Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite.

Slovenska sedmerica

Slovenske barve v Laškem bodo zastopali Andreja Dolinar, Barbara Meglič, Luka Trtnik, Bojan Lukežič, Ljubiša Gajič, Andrej Žnidar in Primož Kancler. „V letošnjem letu slovenski igralci stopnjujejo svojo pripravljenost pred  domačim tekmovanjem. Slovenska reprezentančna namiznoteniških ekipa športnikov invalidov se je pred dnevi vrnila s priprav na Hrvaškem. Tako da lahko od naših športnikov pričakujemo borbeno igro, ki bo v nadaljevanju pokazala, ali je to dovolj, da bodo posegali tudi po vidnejših mestih. Pogledi bodo usmerjeni v mladega Luka Trtnika, ki je svoj nivo namiznega tenisa v zadnjem obdobju dvignil skozi procese treninga na zavidljiv namiznoteniški nivo,“ pa o pripravljenosti slovenske ekipe dodaja Damijan Lazar, selektor izbrane vrste.

Dolinarjeva željna tekmovanja

„Zelo sem vesela, ker sem tu v takem zdravstvenem stanju. Od novembra lani treniram, v prvi vrsti pa skrbim za svojo fizično pripravljenost. Zavoljo vseh težav dve leti nisem v tekmovalnem ritmu. Lani sem nastopila v Laškem le zato, ker je bilo tekmovanje doma in ker sem hotela preveriti, ali še imam to željo po tekmovanjih. Želja je, nastopa v Laškem se veselim,“ je povedala izkušena Andreja Dolinar.

Trtnik korak naprej

„V Laškem bi rad naredil korak naprej. Zdaj mislim le na to, da vsako tekmo odigram dobro. Če bom zadovoljen z igro, bodo zadovoljni tudi moji trenerji, prišel pa bo tudi rezultat,“ pa je pred turnirjem v Laškem povedal Luka Trtnik.

Odmeven kamp z Veckom

Strokovni vodja turnirja je vnovič Gorazd Vecko, selektor britanske namiznoteniške reprezentance. Vecko ostaja zvest praksi. V Laškem bo vnovič zbral predstavnike tujih reprezentanc, ki bodo med 1. in 5. majem sodelovali na močnem pripravljalnem kampu.

Print Friendly, PDF & Email