Jutri navsezgodaj, točno ob 6.55 zjutraj, pa bo na štartu triatlona tudi naš as Alen Kobilica! Spremljal ga bo Mitja Mori. Skupaj pa se bosta podala na pot na tekmi svetovnega pokala, ki prvič poteka pod okriljem svetovne serije ITU! Kar pomeni, da prinaša v zaključnem seštevku pokala več točk kot evropsko prvenstvo.

Ekipa, nad njo bdi Grega Nahtigal, se je na pot podala 7. maja.

„Imeli smo kar nekaj težav s prilagajanjem na časovno razliko saj smo 7 ur naprej. Potovanje je pustilo posledice in veliko delamo na aklimatizaciji. Poleg tega, pa dokaj nenavadno a resnično, štart imamo že ob 6.55 uri zjutraj. Trasa je razgibana a tehnično nezahtevna, bo pa verjetno vse skupaj malo drugače, ker bo na dan tekmovanja verjetno dež, kar pa pomeni lahko velike težave na kolesarskem delu,“ dodaja Nahtigal, ki z ekipo ne skriva ambicij!

„Tekmovanje želimo zaključiti na stopničkah, kar je dosegljivo, a kot omenjeno, konkurenca je prepoznala težo tekmovanja in tako imamo sedaj praktično svetovno prvenstvo v malem, saj so tukaj prav vsi najboljši na svetu,“ še povejo v taboru Alena Kobilice.

Foto: Nino Verdnik

Print Friendly, PDF & Email