Minuli teden so bili na delu tudi člani strelske reprezentance, ki so nastopili na tekmi svetovnega pokala Hannovru. Kot se reprezentanci pritiče, so se tudi to pot izjemno odrezali.

Izpustili uvodni tekmi

„Tekma v Hannovru je bila prva po tako zelo uspešnih paraolimpijskih igrah. Po naporni sezoni 2016 so imeli tekmovalci daljši odmor, saj je bilo potrebno spočiti predvsem glavo, zato smo tudi načrtno izpustili prvi letošnji svetovni pokal v začetku leta v Združenih arabskih emiratih, ter tudi drugega na Poljskem. Rezultati v Hannovru so zato zelo pozitivni,“ je začela glavna trenerka Polona Sladič.

Tiršek potrdil vrhunskost

„Kljub tekmovalnemu odmoru in še ne polni tekmovalni formi, so strelci pokazali, da še vedno krojijo svetovni vrh. Zlasti so odlične rezultate dosegli Tiršek, ki je z doseženima 1. in 3. mestom potrdil svojo vrhunskost. Rezultat kvalifikacij je bil v njeni zlati paraolimpijski disciplini – stoje, odličen tudi za Veselko Pevec, ki je zaradi vseh obveznosti po Riu izgubila največ pripravljalnega obdobja. Odlična rezultata – osebna rekorda je v obeh disciplinah z zračno puško dosegel tudi najbolj izkušeni Franc Pinter. Dobro pa je leže odstreljal tudi Damjan Pavlin, medtem ko stoje še išče prave občutke, saj smo mu z letošnjo sezono popolnoma spremenili strelski položaj, z namenom, da bo lahko dosegal višje rezultate,“ še dodaja Sladičeva.

Šampionske ambicije

Sezona 2017 se je torej spodbudno začela. „Strelci upamo, da bo kljub težavam pridobiti organizatorja, letos končno izpeljano tudi evropsko prvenstvo, obljublja pa se še en svetovni pokal jeseni. Kljub temu, da je poolimpijska, je sezona 2017 namreč pomembna, saj bo že drugo leto svetovno prvenstvo v Koreji, kjer  se bodo že dosegale prve kvote za paraolimpijske igre v Tokiu, kjer strelci želimo tako kot v Riu, vse štiri strelce, ali pa še kakšnega več,“ pa strelska izbrana vrsta ne skriva visokih tekmovalnih ambicij.

Print Friendly, PDF & Email