Plavalec Nino Batagelj je uspešno zaključil nastope na IPC tekmovanju na Madžarskem. Na 100m hrbtno je za dve sekundi porušil svoj osebni rekord in z rezultatom 3.24.41 priplaval uradno A normo za svetovno prvenstvo, ki bo letos jeseni v Mehiki.  V 50 metrski disciplini pa mu je rezultat 1.34.29 prinesel zlato medaljo.

“Za podporo temu tekmovanju se zahvaljujemo Lentismed Slovenija, Društvu paraplegikov ljubljanske pokrajine, Športno Društvo Riba in odličnemu maserju Anže Damjan. 
 Za potrjevanje norm na 50m hrbtno in 200m prosto bo naslednje prvenstvo IPC svetovne serije v Berlinu, ki bo potekalo od 6.7 do 9.7.2017.  Hvala prav tako bodoči trenerki plavanja Kristina Žagar za pomoč na tekmovanju,” je po koncu tekmovanja povedala selektorica Jana Čander, ki je dodala še:

“Nino Batagelj S2 SB2 SM2 je v štiriletnem obdobju dokazal s svojo realizacijo treningov ogromen napredek tako v tehniki kot tudi na psihološkem področju. Trenutno dosežena A norma za Svetovno prvenstvo na 100m hrbtno pomeni, da se lahko udeleži drugega največjega tekmovanja na svetu. Nacionalno merilo za nastop na svetovnih prvenstvih je minimalno doseženi dve A normi ali dosežena A norma in B norma. Torej za njim je izpolnjeno eno merilo. Za drugo pa se pripravljamo. Pomeni, da ga od danes naprej čaka 6 do 7x tedenski trening v vodi in 3x tedenska suha vadba ter fitnes. Izpopolniti bo potrebno zaključek zavesljaja in pa prihod v cilj ter povaditi štarte na tekmovanjih v Sloveniji (Državno prvenstvo ZŠIS-POK, Plavalčkov miting itd.). Z dobro realizacijo, poslušnostjo, zdravjem se lahko nadejamo, da mu uspe cilj pridobitve naslednje norme na IPC svetovni seriji v Berlinu v mesecu juliju.”

Print Friendly, PDF & Email