V soboto se je na bazenu Brestanica odvijal že 4. mednarodni Plavalčkov miting v plavanju za invalide, ki ga vsako leto organizira Športno društvo Plavalček. Sodelovalo je 8 klubov iz Slovenije in Hrvaške, skupno 75 plavalce invalidov.

Plavalci so tekmovali v vseh panogah, iz domačega kluba Plavalček pa je nastopilo kar 12 Plavalčkov, ki so po IPC točkah absolutno dosegli naslednje rezultate:

Na 50m prsno pri moških je Maj Režman osvojil 4. mesto, Ivan Lesnika 9. mesto, Miha Pavlič 13. mesto, Amadej Imperl 14. mesto, Mitja Cizel 15. mesto, Rok Slapšak 17. mesto, Andrej Bibič 20. mesto in Jan Šlogar  22. mesto.

Pri dekletih so na 50m prsno osvojile naslednje rezultate: Cvetka Šterk 6. mesto, Larisa Žibert 9. mesto in Mischele Klinc 10. mesto.

Na 100m prsno moški je Miha Pavlič osvojil 3. mesto, na 100m prosto ženske pa Amadeja Urbanč Vlahov 1. mesto.

Na 50m hrbtno ženske je Amadeja Urbanč Vlahov dosegla 3. mesto, na 200m prsno pa Maj Režman 1. mesto.

Na 50m prosto za moške so priplavali: Ma Režmanj 9. mesto, Ivan Lesnika 14. mesto, Amadej Imperl 15. mesto, Rok Slapšak 18. mesto, Andrej Bibič 20. mesto,Jan  Šlogar 23. mesto in Mitja Cizel 28. mesto.

Na 50m prosto ženske je Amadeja Urbanč Vlahov dosegla 2. mesto, Larisa Žibert pa 7. mesto.

Na 50m delfin za moške je Rok Slapšak dosegel 7. mesto.

Nastopilo pa je tudi 6 mešanih štafet 4 x 50m prosto, kjer je zmagala ekipa PK Velenje, drugo mesto so osvojil Vidim Cilj, 3. mesto pa štafeta ŠD Plavalček v zasedbi: Rok Slapšak, Ivan Lesnika, Amadeja Urbanč Vlahov in Maj Režman.

Plavalčkov festival

Po končanem mitingu pa se je na bazenu odvijal še Plavalčkov festival, kjer so nastopili otroci s posebnimi potrebami, ki obiskujejo prilagojen program Glasbene šole Krško, in sicer: Maša Dornik z recitalom, Ajda Brilej s petjem, na melodiki pa je nastopil Rok Slapšak. Po njihovem nastopu pa sta za prijetno rock vzdušje skrbela Duo Vagabunda.

Vsem plavalcem iskreno čestitamo, je še v poročilo za ŠD Plavalček dodala Tatjana Lapuh.

 

Print Friendly, PDF & Email