Pretekli konec tedna se je v Pragi odvijal močan turnir v bocci,kjer so lep uspeh zabeležili tudi slovenski reprezentanti. Slovenski igralci so se izkazali predvsem v kategoriji BC4, v kateri so zasedli celo dve tretji mesti. Prvi dan najprej v paru, za katerega so nastopali Jakob Škantelj, Niko Čižek, ter Nataša in Matjaž Bartol. Za tretje mesto so po napeti borbi s 3:2 premagali Anglijo, za katero je nastopal tudi poznejši zmagovalec v posamični konkurenci. V slednji je mesto na stopničkah zasedel tudi Matjaž Bartol, ki je v dvoboju za tretje mesto premagal Slovaka Martina Streharskyega. V četrtfinale pa se je uspel prebiti tudi Čižek.
Z uvrstitvijo v četrtfinale in končnim 5. mestom med 21 tekmovalci v kategoriji BC2 se je izkazala tudi Natalie Finkšt, ki je tesno s 4:5 izgubila borbo za polfinalno vstopnico. Fabio Rizzi je v isti kategoriji zabeležil eno zmago, kar pa žal ni bilo dovolj za napredovanje. Boris Šmigoc je v BC1 prav tako uspel priti do ene zmage, a ga je za eno točko previsok poraz nato oddaljil od četrtfinala. Omenjena trojica je skupaj sestavljala ekipo BC1/BC2, ki je sicer dosegla prvo mednarodno zmago, a na koncu vseeno zasedla 6. mesto.

Škantelj tretji v Nemčiji
Samo nekaj dni pred tem je v Saarbrücknu potekal tudi mednarodni turnir za kategorijo BC4. Od slovenskih tekmovalcev se ga je udeležil le Jakob Škantelj, ki je skupaj v sosedskem paru s Hrvatom Damirjem Jurenom zasedel tretje mesto. Zmagal je prav tako mešan par, ki sta ga sestavljala Vasile Agache in Harry Thompson.

Print Friendly, PDF & Email