V Srbiji se je končalo 19. svetovno prvenstvo v športnem ribolovu. Svetovni prvaki so postali Italijani, ki so za sabo na stopničkah pustili Hrvaško in Belgijo. Slovenska reprezentanca je v ekipnem delu zasedla 9. mesto. Slovenija je nastopila v postavi Rudi Centrih, Franc Štefanič, Željko Mavrič, Branko Zelič, Tomaž Vanič, vodja odprave je bil Jure Hochkraut.

Zahtevne razmere

Ekipa je optimistično odšla na SP, a so hitro spoznali, da ni vse v njihovih rokah. Že prvi dan treninga in nato skozi vse dni so videli, da je predel zahteven za športni ribolov, veliko pa je bilo odvisno tudi od žreba lovilnega sektorja.

„Pred prvim tekmovalnim dnem smo se določili taktiko, ki se je izkazala za napačno, saj smo lovili eno uro, dobro dve pa slabo. Temu primeren je bil tudi rezultat po 1. dnevu – bili smo 10. Potem smo menjali taktirko in se povzpeli na 7. mesto. V skupnem seštevku je bilo to dovolj za končno 9. mesto. Hvala ZŠIS-POK, ker nam je omogočil nastop na SP. Upajmo, da nas bo še naprej podpiral že pri naslednjem projektu – SP bo na Hrvaškem v Murskem Središču, streljaj od Slovenije,“ je povedal Hochkraut.

Slovenija je leta 2009 postala ekipni svetovni prvak v tej športni panogi.

Print Friendly, PDF & Email