V nemškem Bayreuthu je potekalo Odprto prvenstvo Nemčije, kjer je nastopila tudi slovenska namiznoteniška reprezentanca. Dosežek turnirja je uspel dvojici Bojan Lukežič&PRimož Kanlcer, ki sta se v ekipnih bojih v skupini 3 zavihtela do brona. V boju za finale sta priznala premoč Ukrajini (1:2).

V posamični konkurenci se je najvišje zavihtela Andreja Dolinar, ki je v svoji skupini izgubila boj za polfinale (s :3:1 jo je odpravila Brazilka Oliveira), na koncu pa je pristala na mestu od 5. do 8. Luka Trtnik je zasedel 10. mesto, Bojan Lukežič 12., Primož Kancler 17. Ljubiša Gajič in Barbara Meglič sta se poslovila v predtekmovanju.

Pozitivna ocena

„Rezultatsko ni bilo slabo. Andreja je prišla iz skupine, bila je v igri za polfinale. Nadgradnja sega pa je bil bron dvojca Lukežič&Kancler, ki sta prekosila samega sebe. Vesel sem, ker jima je uspelo,“ je povedal trener Darko Kojadinovič.

„Rezerv imamo še precej, predvsem pa je to zbranost. Parkrat smo vodili 2:0 v nizih in potem klonili. Do domačega evropskega prvenstva, ki se začne 26.9. v Laškem, imamo dovolj časa, da popravimo tudi to,“ je še dodal Kojadinovič.

Print Friendly, PDF & Email