„Z včerajšnjim nastopom Tadeja sem glede na vse okoliščine zelo zadovoljen, prav tako je zelo zadovoljen tudi Tadej in se mu je včeraj kar nekako odkotalil kamen saj je dosegel enega svojih boljših časov na 400m in sicer 49,77 in je dobil potrditev, da je na pravi poti, s tem pa se mu je vrnila tudi tista potrebna samozavest,“ je včerajšnji nastop Tadeja Encija ocenil trener Gregor Doberšek.

Kljub smoli

„Začetek tekmovalne sezone se nama pred mesecem dni v Slovenski Bistrici ni najbolje posrečil, saj si Tadej po rahlem zvinu gležnja med pripravami takrat še ni popolnoma opomogel, včeraj pa je že bil pravi. Tadejeva forma se vzpenja! Poleg malce zapoznelega štarta zaradi Tadejevih težav s sluhom, ga je včeraj  sicer tudi taktično malce polomil, saj bi moral odteči drugim 200m bistveno hitreje, sam pa je zavestno upočasnil in skrajšal korak, ker se je preveč osredotočil na tekmovalca na stezi pred seboj katerega je po pretečenih prvih 100m že dohitel. Zadnjih 200m pa se mu je pripetila še smola oziroma bolje rečeno po lastni malomarnosti so se mu odvezali obe šprinterici, tako da je zadnji 200m odtekel z odvezanimi šprintericami. To je za primerjavo nekako tako, kot da bi smučar drugi tek slaloma odpeljal brez palic…. To je dobra šola za naprej in seveda je bolje, da se mu je to zgodilo tokrat kot pa da bi do česa takšnega prišlo v Samsunu. Brez teh težav bi Tadej že včeraj odtekel osebni rekord in sicer nekje okrog 49.20! Skratka nastop ocenjujem kot dober, sam rezultat glede na okoliščine pa kot odličen,“ je še dodal Doberšek.

Skoraj sam na progi

Da si bomo lažje predstavljali, kako je Tadej dobro opravil s svojim delom: na osmih stezah so bili samo trije tekmovalci in sicer na 2. stezi, Tadej je bil na 5. stezi in še en tekmovalec na 6. stezi! To je nekako tako kot da bi sam brez konkurence odtekel 400m.

Še miting v Ljubljani

Sedaj se lahko Tadej neobremenjeno pripravlja naprej in ostaja osredotočen na 23. olimpijske igre v Samsunu. Čez teden dni bo svoj zadnji nastop pred Turčijo opravil na mitingu v Ljubljani.

Print Friendly, PDF & Email