Preteklo sredo je na URI-SOČA se je nadaljevala promocija športa invalidov ter kvalitetnega načina preživljanja časa. Gre za partnerski projekt Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite in Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Soča.

Boccia se predstavi

Ob tej priložnost je potekala predstavitev boccie – dvoranskega balinanja, ki je paraolimpijski šport z veliko prepoznavnostjo v svetu. Na predstavitvi sta sodelovala športnika članska reprezentanta Jakob Škantelj in Boris Šmigoc, spremljala pa ju je trenerka boccie Barbara Zabukovec. Predstavitev je bila dobro obiskana, med temi so bili tudi štirje mladi invalidi, ki na inštitutu opravljajo rehabilitacijo. Predstavitev boccie sta koordinirala Juta Ošlak Kranjc, športna pedagoginja z URI-SOČA, ter Aleksej Dolinšek, trener ZŠIS-POK.

Sledi odbojka

Aktivnosti se nadaljujejo: prihodnjo sredo bo na sporedu predstavitev osebne zgodbe Lene Gabršček, kapetanke uspešne ženske reprezentance odbojke sede. Spremljal jo bo selektor reprezentance Simon Božič. Na tem mestu vas vnovič vljudno vabimo, da se nam pridružite od 15.30 v avli stavbe Vrtnica (URI-Soča Linhartova cesta 51, 1000 Ljubljana).

Še strelci

Julijski del predstavitev paraolimpijskih športov na URI-SOČA bodo sklenili naši najuspešnejši športniki – strelci. K predstavitvi in prikazu te športne panoge pa vljudno vabljeni 19.7. julija.

Print Friendly, PDF & Email