Slovenski paraplavalec Nino Batagelj je na italijanskem odprtem prvenstvu odplaval še drugo normo za nastop na svetovnem prvenstvu. Na 50m hrbtno, to je bil zadnji možen poizkus za dosego norme, je dosegel čas 1:32,32, kar je dovolj za nastop na prihajajočem prvenstvu. Batagelj je pred tem že dosegel A normo na 100m hrbtno.

Nino Batagelj bo tako eden od dveh potnikov na svetovno prvenstvo, ki bo med 30. in 7.10. v Mehiki. Tekmovanja se bo udeležil tudi Darko Đurić, ki se je izkazal minuli vikend na tekmi svetovne plavalne serije v Berlinu.

„Čeprav z odplavanim nisem najbolj zadovoljen, se je na semaforju izpisal čas, ki me pelje na svetovno prvenstvo. Priplavana norma je potrditev dobrega dela celotne ekipe, katere člani marsikatero svojo uro namenijo prostovoljno in brezplačno. Za doseženo se zahvaljujem glavni trenerki Jani Čander, ki je poskrbela, da so trenerka Kristina Žagar, trener fizične priprave Anže Pirc, psihologija Tanja Kajtna ter maser Anže Damjan delovali usklajeno in ob pravem času. Da bom z odplavanim zadovoljen v Mehiki, bo potrebno dobro delo nadaljevati tudi čez poletje, naslednji trening me čaka že v torek na Kodeljevem,“ je po uspehu dejal Nino Batagelj, ki ga v nadaljevanju čaka pester program: tedensko bo opravljal po šest vodnih in tri suhe treninge. Selektorica Jana Čander pa načrtuje še 10-dnevne priprave na višini tik pred tekmovanjem v Mehiki.

Print Friendly, PDF & Email